Tapahtumat

Alihankintamessuilla 17 000 kävijää

35-vuotias Alihankinta tarjosi teollisuuskansalle alan ajankohtaisimmat asiat ja kiinnostavimmat kohtaamiset Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Juhlavuottaan viettäneessä tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 16 925 kävijää. Kansainvälisessä tapahtumassa oli yli tuhat näytteilleasettajaa 17 maasta. Messujen 2023 kumppaniyritys oli Patria. Alihankinta järjestetään seuraavan kerran 1.–3. lokakuuta 2024.

Alihankinta 2023

35-vuotiaan Alihankinnan teollisuusjuhlaa vietettiin Tampereella huikaisevalla kävijämäärällä. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 16 925 kävijää. Messuilla esittäytyi yli tuhat näytteilleasettajia yhteensä 17 eri maasta. Alihankinta sai kävijöiltään ja näytteilleasettajiltaan kiitosta tunnelmastaan sekä merkityksellisistä kohtaamisista. Teollisuuden suunnannäyttäjä kokosi yhteen uusimmat ratkaisut, laadukkaan verkostoitumisen ja ajankohtaisimmat sisällöt.

– Valtava kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille ja kumppaneille. Tampereen kuulu Alihankinta-henki puhalsi jälleen halki hallien ja kohtaamisten merkitys nousi niiden upeaan arvoon. On ilo lähteä rakentamaan ensi vuoden tapahtumaa yhdessä teollisuuden ykköstekijöiden kanssa, sanoo projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut – konsernista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alihankinnan teema oli tänä vuonna Globally Local. Tapahtumassa puhuttivat muun muassa kestävä talous, maailmanpolitiikka, kilpailuedut, teknologia sekä vastuullisuus. Teemaan syvennyttiin laajasti myös tapahtuman HEAT Stagella, huippuasiantuntijoiden johdolla.

Alihankinta 2023

Kuusinkertainen määrä uusia asiakkuuksia

– Messupäivät olivat erittäin ansiokkaita. Kävijöitä oli runsaasti, saimme paljon kontakteja ja ihmiset olivat tositarkoituksella liikkeellä. Messuvierailla oli aitoa kiinnostusta hienomekaniikkaa kohtaan, joka on ollut todella myönteistä. Kaikkineen Alihankinta on jälleen ollut hieno tapahtuma täynnä laadukkaita kohtaamisia, kertoo toimitusjohtaja Sami Mansner Mansner Oy Hienomekaniikasta.

– Olemme olleet Alihankinnassa 35 vuotta ja uusia asiakkuuksia on tänä vuonna ollut jopa kuusinkertainen määrä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Erityisesti vastuullisuusstrategiamme kiinnosti sekä nykyisiä että tulevia kumppaneitamme. Keskustelut olivat hyvin laadukkaita ja organisaatioista oli henkilöstöä myös ostajia laajemmin liikkeellä, ja se oli todella positiivista. Hienoa oli myös, että pitkän linjan toimijat on huomioitu juhlavuoden tapahtumassa, iloitsee markkinointijohtaja Mikael Paulin Reka Kumi Oy:stä.

Sandvik sai Vuoden teollisuusteko 2023 -tunnustuksen

Business Tampere palkitsi Vuoden teollisuusteko 2023 -tunnustuksella Sandvik Suomen. Palkinnon vastaanotti teknologiajohtaja Jani Vilenius Sandvikilta. Palkinnon jakoi viime vuoden voittajan Valmet Automotiven tuotantojohtaja Antero Karhu. Vuoden teollisuusteko nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. 

Vuoden teollisuusteko 2023, Sandvik

Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija 2023 palkittiin Alihankinnan avajaistilaisuudessa. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista edistävät tunnustukset. Vuoden 2023 Päähankkijana on riihimäkeläinen Sako Oy, joka tunnetaan maailmalla laadukkaiden metsästys-, sotilas- ja urheilukiväärien sekä patruunoiden suunnittelijana ja valmistajana. Vuoden Alihankkija on Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinja, joka kehittää ja valmistaa akkumoduuleja ja -järjestelmiä autoteollisuuden ja muiden alojen toimijoiden käyttöön.

Vuoden päähankkija ja Vuoden alihankkija 2023

Alihankinnan 2024 teema on Tekoälyllä Tuottavuutta

Alihankinta järjestetään ensi vuonna 1.–3. lokakuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen teemana on Tekoälyllä Tuottavuutta. Tapahtumassa syvennytään tekoälyn mahdollisuuksiin ja käytännön ratkaisuihin parantaa alihankintateollisuuden tuottavuutta.