Tapahtumat

Moderni konepaja Tampereella – tapahtuma

Konepaja 2018

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja, Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut järjestetään 29. marraskuuta − 1. joulukuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kolmensadan näytteilleasettajan messukokonaisuuteen on maksuton pääsy rekisteröitymällä.

Metalliteollisuuden koneiden ja laitteiden ykköstapahtuma Konepaja sekä Pohjoismaiden suurin hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen messutapahtuma Nordic Welding Expo tuovat vankan asiantuntijuuden voimalla esiin modernin pajan hengen. Uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat sekä merkitykselliset kohtaamiset kokoavat alan ammattilaiset, tulevaisuuden osaajat ja kiinnostavimmat yritykset hallien huomaan kuun taitteessa Tampereella.

− Teollisuuden tilauskannat ulottuvat monilla aloilla pitkälle ensi vuoteen. Vihreä siirtymä, hankintaketjujen muutokset sekä tuotannon paluu puhuttavat. Ilmassa on epävarmuustekijöitä, mutta nopeasti muuttunut tilanne luo ennen kaikkea runsaasti hienoja mahdollisuuksia suomalaiselle teollisuudelle. Moderni, energiatehokas tuotanto yhdistettynä automaation ja robotiikkaan luo avaimet menestykselle myös jatkossa. Konepaja-tapahtumassa on mahdollista paitsi nähdä uusimmat koneet ja löytää asiantuntijoiden kanssa se omiin tarpeisiin oikea investointi, myös tavata alan muita toimijoita sekä pysyä ajan hermolla, kiteyttää johtava asiantuntija Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitto ry:stä.

Konepaja 2018

− Mahtavaa, että odotettu tapahtuma on jälleen käsillä! Nordic Welding Expossa on erityisen hienoa mahdollisuus aidosti kokea miten koneet, laitteet ja työkalut toimivat käytännössä, sekä asiantuntijat löytävät ratkaisut tuotannon haasteisiin. Hitsausalan ykköstapahtuma on ainutlaatuinen ja merkittävä kohtaamispaikka - toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi kokemaan menestyksekkäitä messupäiviä, sanoo puheenjohtaja Jukka Kömi Suomen Hitsausteknillisestä Yhdistyksestä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kohtaamisten metallijuhla kattaa hitsinkovan ohjelman mielenkiintoisia puheenvuoroja, esityksiä ja näytöksiä, seminaareja sekä työpajoja. Konepaja ja Nordic Welding Expo avaavat näkymän uuden ajan vastuulliseen teollisuuteen, jossa ihminen voi hyvin - teemoinaan kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit. Keskiviikkona 30.11. messukävijöitä rikastuttaa tietokirjailija Antti Merilehdon keynote-puheenvuoro Ihmisen ja koneen vuorovaikutus. Avajaispäivänä tiistaina syvennytään Rohkeat ja vastuulliset investoinnit -paneelikeskusteluun, joka avaa näkymän maailmantalouteen ja rahoitusmarkkinoille nyt ja tulevaisuudessa. Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys järjestää messujen yhteydessä ammatillista perustutkintoaan suorittaville nuorille hitsauksen SM-kilpailut. SHY ry myös jakaa Lasertyöstetty huipputuote 2022 -palkinnon sekä Vuoden hitsaushuippu -tunnustuspalkinnot kolmessa kategoriassa.

Konepaja 2018

Uusia ulottuvuuksia uudessa 3D-tulostaminen ja uusien materiaalien ammattitapahtumassa

Uutuutta henkivä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials kattaa teollisuuden innovaatiot ja alan ajankohtaisimmat asiat suunnittelusta valmistuspalveluihin, laitemyyjistä teknologiaan, tutkimukseen ja koulutukseen sekä tulevaisuuden materiaalit. 3D-tulostamisen kokonaisuus on kattavasti esillä kehityksestä lopputuotteeseen, esitellen niin ikään alan uusimmat materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen.

Nordic welding expo

− 3D & New Materials järjestetään ensimmäistä kertaa, mikä tarkoittaa, että Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa kokonaisuus, joka tuo kaikki 3D-tulostuksen pelurit yhteen Tampereelle. Mikäli yrityksessäsi on ollut mielessä 3D-tulostamisen hyödyntäminen, on tämä mahtava tilaisuus saada läpileikkaus alasta ja sen mahdollisuuksista. Myös jos yrityksessäsi jo hyödynnetään 3D-tulostusta runsaastikin, tapahtuma tarjoaa uusia näkemyksiä ja aiheita niin puheenvuoroissa kuin esillä osastoilla. Kannattaa tulla käymään Tampereella ja hyödyntää tilaisuus tavata kaikki suomalaiset huippuosaajat sekä oppia, miten oma yritys pääsee parhaiten alkuun 3D-tulostuksen kanssa, lausuu FAME Ecosystem Lead Eetu Holstein DIMECC Oy:stä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ohjelmassa koetaan ajankohtaisia puheenvuoroja ja mielenkiintoisia työpajoja. Etteplanin workshop messujen keskiviikossa vastaa mietteisiin 3D-tulostettavien kappaleiden suunnittelusta läpileikkauksella tyypillisimpiin 3D-tulostustekniikoihin metallien parissa. Lisäävän valmistuksen tutkimus ja kehitys Turun alueella -workshop avaa torstaina alan osaajakokonaisuutta, yhteen saattaen opiskelijat, tutkijat sekä asiantuntijat. Puheenvuoroissa kuullaan muassa Santeri Variksen ajatuksia Euroopan suurimmasta 3D-tulostetusta paineastiasta, joka myös esillä messuilla, sekä Aku Tuunaisen Omalla hitsausrobotilla WAAM teknologian pariin?.

Nordic welding expo