Metsäkoneurakointi

Kasipyöräinen Jarcrac – pienillä pintapaineilla harvennuksille

Jarcrac on valmistanut Ranualla pieniä, pääosin harvennuksille suunniteltuja metsäkoneita jo yli 10 vuotta. Erilaisten koneiden rakentaminen käynnistyi Jari Konttilan hitsausharrastuksena 1998, ja muuttui tuoteperheeksi metsätalouden ammattilaisille. Ensimmäinen kone valmistui vapaa-ajan käyttöön pienessä autotallissa, tänä vuonna valmistuvan laajennuksen jälkeen hallissa tulee olemaan jo 1300 neliötä tilaa.

Jarcrac
Jarcrac aloitti ajokoneiden ja yhdistelmäkoneiden valmistuksella. Harvesterit tulivat mallistoon 2020 ensin tela-alustoilla ja nyt myös pyöräalustaisena.

Mallistoon kuuluvat ajokoneet ja yhdistelmäkoneet, niin tela- kuin pyöräalustoillakin. Harvestereita on tehty vuodesta 2020 lähtien tela-alustoilla ja nyt myös pyöräalustalla. Kahdeksanpyöräisenä se on noussut suosituksi etenkin Baltian maissa ja Keski-Euroopassa, Jere Konttila kertoo.

Harvesterin leveys on 220 cm, maavara noin 60 cm ja paino vain noin 5700 kiloa. - Pintapaine jää tämmöisellä koneella todella alhaiseksi, koska se on kevyt ja kosketuspintaa maan kanssa on paljon. Koneen keveys ja kapeat mitat mahdollistavat metsäystävällisten harvennusten teon ilman leveitä ajouria, Konttila jatkaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koneissa käytetään Ruotsalaisen Mowin liikeratanostureita, jotka ovat saatavilla joko 6,5 tai 7,5 metrin ulottuvuudella. - Hakkuupäänä on Nisulan 425H-malli josta meillä on jo usean vuoden kokemus. Mittalaite tulee myös Nisulalta. Kyseiset harvesteripäät sopivat hyvin alustakoneeseemme ja ne ovat olleet tykättyjä esimerkiksi latvialaisilla metsäkoneurakoitsijoilla.

Nisula 425H, Jarcrac
Kahdeksanpyöräisen Jarcracin hakkuupäänä on Nisulan 425H, joka vain 410 kiloa painavana soveltuu hyvin harvennuksille.

Nisula 425H – ihanteellinen teho-painosuhde harvennuksille

Nisula 425H on lisäterillä varustettu harvennushakkuukoura. - Puu kulkee hallitun nopeasti kourasta läpi. Uuden tyyppinen kouranohjaus tekee puunkäsittelystä nopeaa ja tarkkaa. Uudet isommat vetomoottorit antavat 20 % aikaisempaa enemmän syöttövoimaa. Uudet koneistetut etuterät antavat entistä paremman karsintatehon ja kulutuskestävyyden. Lisäterät tekevät uudesta 425H – hakkuupäästä tuottavan myös isommilla puilla, johon muut saman painoluokan harvennuskourat eivät normaalisti pysty. Lisäterillä saavutetaan myös suurempi karsintaläpimitta. Koura on mitä parhain valinta harvennuksille, Timo Savornin Nisula Forestilta esittelee.

425H soveltuu myös karsitun energiapuun tekoon, ja alustakoneeksi soveltuvat kevyet harvesterit, maataloustraktorit, kevyet ajokoneet kouranvaihtovalmiudella ja alle 12 tonnin kaivinkoneet. Painoa kouralla on vain 410 kiloa.