Metsäteollisuus

Metsä Fibren Vilppulan sahalla valmistettu jo 18 miljoonaa kuutiota sahatavaraa

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Vilppulan sahalla on valmistettu jo yhteensä 18 miljoonaa kuutiota kuusisahatavaraa.

Vilppulan saha

Juhlapaketti ojennettiin 28.9. Vilppulan sahan pitkäaikaiselle ranskalaiselle asiakkaalle ISB Francelle. Yrityksen pääasialliset loppukäyttökohteet Vilppulan sahan valmistamalle kuusisahatavaralle ovat sisä- ja ulkoverhouspaneelit, rakentaminen ja liimapuutuotanto, huonekalut, puusepäntuotteet ja betonivalumuotit.

Metsä Fibre Vilppulan saha
Kuva: Petri Lyytikäinen

- Tämä sahatavarapaketti on kunnianosoitus meidän ja Metsän väliselle yli 30-vuotiselle yhteistyölle, Uskomme yhteistyön jatkuvan hyvänä myös tulevaisuudessa, sanoo Armel Chaumont, ISB:n ostojohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olemme pystyneet toimittamaan asiakkaallemme laatuvaatimuksien mukaista sahatavaraa toimitusvarmasti. Asiakastarpeita vastaavien tuotteiden valmistaminen lähtee jo hakkuiden suunnittelusta. Oikeanlaisesta raaka-aineesta valmistettua sahatavaraa toimitettuna asiakkaalle tarkasti haluttuun käyttöön ja jatkojalostukseen, Vilppulan sahan sahanjohtaja Tomi Saine kertoo.

Tomi Saine
Kuva: Petri Lyytikäinen

Tuottamamme kuusisahatavara on tasalaatuista ja visuaaliselta ilmeeltään vaaleaa ja yhtenäistä. Lujuusominaisuuksiltaan pohjoinen kuusisahatavara on korkealuokkaista.

Ominaisuuksiensa ansiosta kuusisahatavara soveltuu erinomaisesti höyläykseen. Tiheä- ja suorasyistä ja visuaalisesti näyttävää kuusisahatavaraa käytetäänkin erityisesti rakennusten ulko- ja sisäverhousmateriaalina sekä huonekaluteollisuuden raaka-aineena. Suuren sydänpuuosuuden ansiosta kuusi on kestävä ja hyvin muotonsa säilyttävä valinta julkisivuihin. Kuusisahatavarasta valmistetut tuotteet voidaan pintakäsitellä helposti monin eri tavoin. Kuusisahatavaraa käytetään paljon myös puusepänteollisuudessa, liimapuun valmistuksessa, lamellihirsituotannossa sekä pakkauksissa.

Metsä Fibre Vilppulan saha
Kuva: Petri Lyytikäinen

Metsä Fibren Vilppulan sahan 18. miljoonan kuution kuusisahatavaran juhlapaketin vastaanottivat ISB Francen toimitusjohtaja Jean-Louis Camici, ostojohtaja Armel Chaumont sekä ostopäällikkö Thomas Le Cain. Metsä Fibren puolelta olivat paikalla Euroopan myyntijohtaja Mikael Lagerblom, aluemyyntijohtaja Jean-Mathieu Cossutta ja Vilppulan sahan kehityspäällikkö Mikko Taupila.

ISB Francen toimitusjohtaja Jean-Louis Camici, ostojohtaja Armel Chaumont sekä ostopäällikkö Thomas Le Cain. Metsä Fibren Euroopan myyntijohtaja Mikael Lagerblom, aluemyyntijohtaja Jean-Mathieu Cossutta, Vilppulan sahan kehityspäällikkö Mikko Taupila.
Kuva: Marko Marin