Metsäteollisuus

Valmet toimittaa Advantage DCT 200 -pehmopaperituotantolinjan Sofidel Americalle Yhdysvaltoihin

Sofidel America on päättänyt investoida Valmetin Advantage DCT -pehmopaperilinjaan yhtiön Circlevillen tehtaalle Ohioon Yhdysvaltoihin. Investointiin sisältyy kattava automaatiopaketti, virtauksensäätöventtiilit ja teollisen internetin ratkaisut.

Valmet pehmopaperituotantolinja

Investoinnin tavoitteena on vastata amerikkalaisten kuluttajien kasvavaan laadukkaiden ja ympäristöystävällisten pehmopaperituotteiden kysyntään. Käyttöönotto tapahtuu suunnitelmien mukaan vuoden 2025 toisella puoliskolla.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2023 kolmannen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Valmetilla ja Sofidelilla on pitkä yhteinen historia liikekumppaneina. Siihen sisältyy yksitoista perinteistä pehmopaperikonetta ja neljä hybridikonetta, jotka on asennettu eri maihin. Uusi Advantage DCT 200 (TM 3 -linja) seuraa kahta Valmet Advantage NTT -linjaa, jotka asennettiin Circlevillen tehtaalle vuonna 2017.

- Sofidelin painopiste on vahvasti kestävän kehityksen mukaisissa ja erinomaisen suorituskyvyn teknologioissa, joiden avulla saavutamme tavoitteemme lisätä kapasiteettia mahdollisimman pienellä ympäristöjalanjäljellä. Viimeaikaisista Advantage ViscoNip -uusintaprojekteista saadut kokemukset ovat vakuuttaneet meidät siitä, että on mahdollista saavuttaa sekä energiansäästöjä että erinomaiset paperin ominaisuudet vakaissa toimintaolosuhteissa. Teollisen internetin ratkaisut auttavat meitä parantamaan suorituskykyä entisestään, sanoo Simone Capuano, Sofidel American operatiivisesta toiminnasta ja toimitusketjusta vastaava johtaja.

- Olemme ylpeitä siitä, että voimme jatkaa yhteistä matkaa Sofidelin kanssa. Valmetin Advantage DCT -pehmopaperikoneen, automaatiojärjestelmien, virtauksensäädön ja teollisen internetin ratkaisujen yhdistelmä muodostaa tehokkaimman markkinoilla tällä hetkellä olevan tuotantolinjan. Teemme tiivistä yhteistyötä, jotta saavutamme projektille asetetut kunnianhimoiset tavoitteet, sanoo Valmetin Paperi-liiketoimintalinjan myyntijohtaja Johan Björn.

Toimituksen tekniset tiedot

Uuden pehmopaperilinjan suunnittelunopeus on 2 000 m/min ja leveys 5,6 metriä. Tuotantolinja on optimoitu energian säästämiseen ja erinomaisten paperin ominaisuuksien saavuttamiseen. Linjan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 70 000 tonnia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Valmetin toimituslaajuus kattaa kokonaisen pehmopaperin tuotantolinjan, joka sisältää Advantage DCT 200 -pehmopaperikoneen, OptiFlo-perälaatikon ja jenkkisylinterin. Toimitus sisältää myös Advantage-pehmopaperiteknologiaa, kuten ViscoNip-puristimen, AirCap-huuvan ja ilmajärjestelmän, WetDust-järjestelmät sekä SoftReel-rullaimen. Valmet on myös toimittanut yksityiskohtaisen tehdassuunnittelun, massankäsittelylaitteet sekä automaation, sisältäen hajautetun Valmet DNA -ohjausjärjestelmän (DCS) sisäänrakennetulla koneen kunnonvalvonnalla, Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmän (QCS) ja katkokamerajärjestelmän (WMS). Toimitukseen sisältyy myös Valmetin virtauksensäädön ja teollisen internetin ratkaisuja, kuten Valmet Performance Center -etäpalvelut, sekä Valmet Quality Predictor ja Centerline Advisor -sovellukset.