Kuljetus

Scania laajentaa sähkökuorma-automallistoaan

Scania esitteli ensimmäisen kerran kaupunkiliikenteeseen sopivat sähkökuorma-autot vuonna 2021 ja alueellisen liikenteen sähkökuorma-autojen malliston kesäkuussa 2022. Uusi mallisto on kasvattanut vankan tilauskannan Euroopassa. Koko malliston tuotanto alkaa nyt täydellä teholla Ruotsin Södertäljessä.

scania sähkökuorma-auto

Päivitetyt jakeluautoluokan sähköajoneuvot, R- ja S-ohjaamoilla varustetut raskaampien kuljetusten ajoneuvot, joiden moottoriteho on 400 tai 450 kW, uudet vihreät ja kestävämmät akut, sähkökuorma-autoihin suunniteltu alusta, sekä laajennetut palvelut, kuten Scania Charging Access, laajentavat Scanian tarjonnan tasolle, joka tekee sähköisestä Scaniasta houkuttelevan ja kiinnostavan useille asiakkaille kuljetustehtävistä riippumatta.

- Sähkökuorma-autojen käyttö ei ole enää yksittäisten kuljetustehtävien ratkaisu, sanoo Scania Suomen myyntijohtaja Frej Svartsjö. - Tämä malliston laajennus kattaa nyt moniin kuljetustehtäviin sopivia ajoneuvoratkaisuja ja lisäksi meidän kokonaisvaltainen palvelukonseptimme mahdollistaa siirtymisen sähköiseen liikenteeseen. Meillä on nyt erinomainen tuotevalikoima, hyvä ammattitaitoinen myyntiorganisaatio uusine työkaluineen, sekä latausratkaisuiden kumppaniverkosto, joiden avulla pystymme löytämään asiakkaan liiketoimintaan parhaiten sopivan sähköisen liikennöinnin kokonaisuuden, lisää Svartsjö

Frej Svartsjö

Scanian sähkökuorma-autojen seuraavan tason luvut ovat vaikuttavia: yhdistelmien kokonaispaino voi olla jopa 68 tonnia, toimintasäde jopa 390 kilometriä, latausteho jopa 375 kW ja huipputehot – 400 tai 450 kW (noin 610 hv).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Pitkien matkojen kaukoliikennettä lukuun ottamatta, mallistostamme löytyvät nyt ratkaisut useimpiin kuljetustehtäviin”, kertoo Scania Suomen sähköistymisen ratkaisuiden tuotepäällikkö Michael Mannfors. - Toki on vielä kuljetuksia, joihin polttomoottoriratkaisu sopii paremmin kuin täyssähkövaihtoehto, mutta siihenkin Scanialla on markkinoiden kokonaistaloudellisimmat ratkaisut, Mannfors lisää. - Tämän mallistolaajennuksen myötä, asiakkaat tulevatkin yllättymään positiivisesti siitä, miten useaan tehtävään sähköajoneuvoratkaisu voidaan löytää, toteaa Mannfors.