Kuljetus

Scanialta uudistettu Euro 6 mallisto marraskuussa

Scania paljastaa, että merkittävästi uudistettu Euro 6 mallisto julkistetaan marraskuussa 2021. Paljastuksella halutaan antaa asiakkaille parempi pohja tulevien kalustohankintojen päätöksille.

- Ennätyksellinen kysyntä, maailmanlaajuinen puolijohdekomponenttien pula ja tuleva mallistouudistuksemme johtivat siihen, että halusimme paljastaa korttimme nyt, kertoo Scanian myynti- ja markkinointijohtaja Alexander Vlaskamp.

Scanian nykyisen malliston myynti on ollut ennätyksellinen vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Taistelemme koko autoteollisuutta kiusaavan puolijohdekomponenttien pulan kanssa. Pulan takia toimitusajat ovat pidentyneet ja joidenkin autojen toimitukset ovat myöhästyneet. Tämän lisäksi valmistelemme meidän suurinta tuoteuudistustamme, sitten nykyisen mallisarjan julkistuksen jälkeen 2016. Tässä tilanteessa halusimme antaa asiakkaillemme paremman mahdollisuuden tehdä hankintapäätöksiä, kun he harkitsevat uuden Scanian hankintaa ja hankinta-ajankohtaa.

Scania ei paljasta uudistuksen tarkkaa esittelyajankohtaa, eikä uudistuksen tarkkaa sisältöä. Uudistuksella kuitenkin luvataan merkittävää kehitystä polttoainetaloudessa verrattuna nykymallistoon ja merkittäviä päivityksiä alustarakenteisiin. Scanian kuorma-autot ovat voittaneet saksalaisen ammattilehdistön järjestämän eurooppalaisen “Green Truck”-palkinnon jo viitenä vuotena peräkkäin ja tuleva uudistus edelleen vahvistaa Scanian taloudellisuutta sekä ominaisuuksia, joita kyseisessä testissä arvioidaan.

Asiakkaat voivat olla yhteydessä omiin Scanian yhteyshenkilöihinsä ja kertoa kiinnostuksestaan uutta päivitettyä mallistoa kohtaan. Näiden uusien autojen tilauksia ei voida ottaa vastaan ennen marraskuuta 2021. Kiinnostuneet asiakkaat ovat kuitenkin ensimmäisinä tilausjonossa kun myynti käynnistyy.

- Jatkamme myyntihenkilöstömme koulutusta syksyn aikana ja varmistamme, että työkalumme sekä tietomme ovat ajan tasalla, kun uuden 13-litran moottorimalliston myynti alkaa marraskuussa, kertoo Vlaskamp.

- Olemme varmoja, että asiakkaamme arvostavat mahdollisuutta harkita, hankkivatko he auton meidän mahtavasta nykymallistosta vai merkittävästi päivitetystä uudistetusta mallisarjasta. Uudistetun malliston tuotanto alkaa vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tuleva tuoteuudistus tuo mukanaan paljon uutta Scanian 13-litran voimalinjaan. Uudistus tulee toki olemaan suuri, mutta se ei tuo meidän kaikille asiakkaille merkittäviä uudistuksia. Hyvänä esimerkkinä on esimerkiksi juuri uudistettu Scanian V8-mallisto, joka soveltuu parhaiten moniin suomalaisiin raskaisiin kuljetuksiin. Me jatkamme nykymalliston myyntiä normaaliin tapaan ja kerromme uudistetusta mallistosta sitten marraskuussa, kertoo Scania Suomi Oy:n myyntijohtaja Frej Svartsjö.

Uuden voimalinjan avulla Scania vahvistaa sitoutumistaan kestävän kehityksen kuljetusratkaisuiden toimittajana Pariisin sopimuksen mukaisesti. Scania on ensimmäinen raskaiden kuorma-autojen valmistaja, joka on asettanut tieteellisesti vahvistetut tavoitteet kestävän kehityksen toteutumiseksi (Science Based Target initiative SBTi).