Kuljetus

Uutuusreality Rekkakuskit Suomi alkaa

Uusi tv-sarja Rekkakuskit Suomi päästää katsojat tutustumaan ammattikuljettajien työhön ja elämään eri puolilla Suomea. Ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 9.11.2023 klo 20.

Volvo Trucksin mahdollistama uutuusreality Rekkakuskit Suomi seuraa raskaan kaluston kuljettajia neljänä vuodenaikana. Ohjelma esittelee monipuolisen joukon kuljettajia ja työyhteisöjä eri puolilta Suomea.

Ammattikuljettajien työ on kriittinen osa logistiikkaketjua. Ilman kuorma-autoja ja niiden kuljettajia arkemme pysähtyisi.

- Ohjelman avulla haluamme tuoda esiin kuorma-autojen merkityksen maassamme, jotta yhteiskunnan toiminnot pyörivät. Tavoitteenamme on kasvattaa alan tunnettuutta ja arvostusta sekä saada nuoret kiinnostumaan alasta, kertoo Volvo Finlandin markkinointi- ja PR-päällikkö Nina Uschanov.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sarjan ensimmäisessä jaksossa tavataan muun muassa 24-vuotias Anni-Riina, joka toimii perheyrityksessä Kangasniemellä puutavara-autonkuljettajana yhdessä isänsä ja veljensä kanssa. Lähiaikoina hänen olisi tarkoitus ottaa firman ohjat kokonaan omiin käsiin virallisen sukupolvenvaihdoksen myötä.

Anni-Riina Lindholm, Kuljetus A Lindholm Oy
Lue lisää yrityksestä klikkaamalla kuvaa. Kuva: Pasi Hakala, Moskito Television

Jaksossa Anni-Riina ajaa puutavarayhdistelmänsä lumiselle kapealle metsätielle ja pysäyttää auton. Liukkaan kelin takia hän laittaa renkaiden päälle ketjut.

Ensitöikseen Anni-Riina vie kuitenkin tien alkuun varoituskolmion näkyvälle paikalle. - Siinä on varoituskolmio. Ja sit kullannuput, jos jossain on varoituskolmio ja siinä on puhelinnumero, niin soittakaa siihen, pääsette kaikki paljon vähemmällä!, Anni-Riina opastaa.

Niclas Hautanen
Rekkakuskit Suomi-ohjelmassa on mukana kaikkiaan kymmenkunta yritystä. Toisena puunkuljetusalan yrittäjänä mukana on vöyriläinen, 38-vuotias Niclas Hautanen joka on toiminut alalla jo parikymmentä vuotta. Firma on kasvanut vuosien varrella, toimintaa on Pohjanmaan lisäksi myös Tammisaaressa ja välillä myös Ruotsissa. Niclaksella on kova halu tehdä asioita täysillä, koska kerran täällä eletään! Niclas on ollut lapsesta asti kiinnostunut isoista työkoneista ja häntä kiinnostaa kaikki mikä liikkuu diesel-moottorilla ja sillä voi tehdä töitä. Vapaa-aikana Niclas käy etelänmatkoilla, kotimaan asuntovaunumatkoilla ja rekkanäyttelyissä. Lue lisää yrityksestä klikkaamalla kuvaa. Kuva: Kristian Isotalo, Moskito Television