Kuljetus

Raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit tammi-lokakuussa 2023

Kuorma-autoja rekisteröitiin lokakuussa 8,1 prosenttia viime vuotta vähemmän. Rekisteröintien pieni määrä johtuu elokuussa voimaan tulleesta ajopiirturivaatimuksesta, joka aikaisti syksylle aiottuja rekisteröintejä elokuun puolelle. Lokakuussa rekisteröitiin elokuun korkeiden lukemien takia vain 285 uutta kuorma-autoa, mikä on noin 14 prosenttia normaalia lokakuun tasoa vähemmän.

Volvo Trucks

Yli 16 tonnin painoluokassa kuorma-autoja on tammi-lokakuussa rekisteröity yhteensä 2 504, joka on 22,6 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Keskiraskaita 6–16 tonnin kuorma-autoja on lokakuun loppuun mennessä rekisteröity 162, joka on 22,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 772, eli noin 30,4 prosenttia viime vuotta enemmän.

Volvo ylitti jo tuhannen raskaan kuorma-auton rajan tämän vuoden rekisteröinneissä. Kaikki kolme suurinta valmistajaa ovat kasvattaneet määriään suunnilleen saman verran viime vuodesta Volvo 174 autolla, Scania 154 autolla ja Mercedes-Benz 161 autolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Raskaiden kuorma-autojen ensirekisteröinnit tammi-lokakuussa 2023: