Kuljetus

Nokian Renkaat mukaan Polestar 0 -projektiin kehittämään maailman ensimmäistä ilmastoneutraalia autoa

Nokian Renkaat osallistuu Polestar 0 -hankkeeseen, jossa kehitetään täysin ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä. Sähköautovalmistaja Polestarin hankkeen tavoitteena on poistaa kaikki CO2-päästöjen lähteet, jotka aiheutuvat auton tuotannosta ja sen käytöstäpoistamisvaiheesta. Nokian Renkaat osallistuu projektiin kehittämällä ilmastoneutraalit premium-renkaat.

Nokian renkaat, Polestar 0

Polestar 0 -hankkeen tavoitteena on poistaa kaikki CO2-päästöjen lähteet niin auton toimitusketjusta, tuotantoprosessista kuin käyttöiän lopusta, turvautumatta päästöjen kompensointijärjestelmiin. Lähestymistapa ohjaa yhteistyötä ja kattaa koko kehitysprosessin ja arvoketjun aina tuottajista jälleenmyyjiin. Jokaisen komponentin ja niiden tuotantoketjun tulee olla ilmastoneutraali.

Todellisten uudistusten saavuttaminen edellyttää eri toimijoiden osaamisten ja tekemisen yhdistämistä ja aitoa yhteistyötä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tämänkaltainen yhteistyö sopii meille täydellisesti, kun huomioidaan Nokian Renkaiden arvot, liiketoiminta ja kunnianhimo vastuullisuuden kehittämisessä, sanoo Teemu Soini, Head of Innovation & Development Nokian Renkailta.

- Yhteistyöllä, tutkimuksella ja työn tuloksilla on laajempia hyötyjä myös tämän hankkeen ulkopuolella, kun luodaan uusia tapoja pienentää eri liiketoimintojen hiilijalanjälkeä. Osa niistä voi olla käytettävissä jo ennen vuotta 2030, mikä on hankkeen tavoiteaikataulu. Esimerkiksi Polestar 0 -hankkeessa syntyviä rengasinnovaatioita hyödynnetään Nokian Renkaiden tuotteissa heti kun mahdollista, Soini jatkaa.

Nokian Renkaat on vastuullisuuden suunnannäyttäjä rengasalalla

Nokian Renkaan kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan vuonna 1934, ja siitä lähtien yhtiö on luonut innovaatioita turvalliseen ja vastuulliseen ajamiseen. Viime vuonna Nokian Renkaan esitteli Nokian Tyres Green Step -konseptirenkaan, joka koostuu 93 prosenttisesti kierrätetyistä tai uusiutuvista materiaaleista. Rengasalan pioneerina sähköautot ovat olleet Nokian Renkaiden kehitystyön keskiössä jo yli vuosikymmenen, ja yhtiön koko premium-rengasvalikoima on yhteensopiva sähköautojen kanssa.

- Nokian Renkaat on osoittanut rengasalan edelläkävijyyttä vastuullisuudessa monta kertaa aiemminkin ja teemme niin jälleen, tällä kertaa ilmastoneutraalien renkaiden kehittäjänä. Ilmastokriisin ratkaisemiseen tarvitaan innovaatioita, luovuutta ja yhteistyötä eri teollisuudenalojen välillä. Polestar 0 -hanke on juuri sellainen haaste, jonka me haluamme ottaa vastaan, sanoo Soini.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nokian Renkaat on tehnyt paljon töitä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen ja energiatehokkaiden, ympäristöystävällisten renkaiden eteen. Heidän saavutuksensa, kokemuksensa ja osaamisensa ovat erittäin arvokkaita Polestar 0 -projektissa, kun teemme yhteistä tutkimusta kasvihuonepäästöjen poistamiseksi tässä hankkeessa. Odotan yhteistyötä Nokian Renkaiden kanssa tulevaisuuden auton kehittämiseksi, sanoo Hans Pehrson, Polestar 0 -hankkeen johtaja.

Nokian Renkaat avaa maailman ensimmäisen hiilidioksidipäästöttömän rengastehtaan vuonna 2024

Aiemmin tänä vuonna Nokian Renkaat vietti uuden tehtaansa peruskiven muurausta Oradeassa, Romaniassa. Valmistuttuaan tehdas tekee historiaa ja on maailman ensimmäinen hiilidioksidipäästötön rengastehdas. Tehdas on alalla esimerkki kokonaisvaltaisesta lähestymisestä vastuullisuuteen, kuten vihreän energian käyttö ja energiatehokkaat ja automatisoidut prosessit. Lisäksi tehtaan tavoitteena on yhtiön Suomen- ja Yhdysvaltain-tehtaiden tapaan kierrättää tai hyödyntää kaikki tuotantojäte niin, että sitä ei päädy lainkaan kaatopaikalle. Ensimmäiset renkaat Romanian-tehtaassa on määrä valmistaa vuonna 2024, ja kaupallinen tuotanto alkaa vuonna 2025.

Polestar on ruotsalainen premium-sähköautoja valmistava automerkki, jonka Volvo Cars ja Geely Holding perustivat vuonna 2017. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa. Polestareja myydään verkossa 27 markkinalla Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Aasian ja Tyynenmeren markkina-alueilla.