Kuljetus

”Pick-up of the Year”: Volkswagen Amarok on nyt kolminkertainen mestari

IPUA, lyhenne sanoista "International Pick-up Award”, jaetaan vain kahden tai kolmen vuoden välein ja Volkswagen Hyötyautojen uusi Amarok on jälleen voittanut tuon palkinnon. Tämä tarkoittaa, että Amarok on nyt voittanut palkinnon kolmannen kerran vuosien 2011 (vuosille 2012 ja 2013) ja 2017 (vuosille 2018 ja 2019) jälkeen. Tällä kertaa Amarok jakaa ensimmäisen sijan yhteistyökumppaninsa Fordin ja sen Ranger-mallin kanssa vuosille 2024 ja 2025.

Volkswagen Amarok

- Kreikassa viime kuussa pidettyjen IPUA 2023 -testien jälkeen uusi Amarok vakuutti. Vaikka tämä on ollut yhteistyöprojekti, Volkswagen Hyötyautojen suunnittelutiimi on onnistunut säilyttämään Volkswagenin ainutlaatuiset muotoilupiirteet ja ajo-ominaisuudet, jonka myös asiakkaat voivat todistaa, kertoo Jarlath Sweeney, IVotY:n ja IPUA:n tuomariston puheenjohtaja sekä autotoimittaja Irlannista.

- Tämä IPUA:n seitsemäs kierros toi uuden sukupolven Amarokille kolmannen voiton, vuosina 2011 ja 2017 voitettujen titteleiden jatkoksi, Sweeney jatkaa. Amarok on siis aina voittanut palkinnon uusimmalla mallillaan – ensimmäisessä, neljännessä ja nyt seitsemännessä pick-up-testissä, kansainvälisen IPUA-tuomariston valitsemana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Amarok on pick-up, joka tarjoaa luotettavaa suorituskykyä sekä tiellä että maastossa. Se teki vaikutuksen tuomaristoon molemmissa. "International Pick-up Award" vuosille 2024 ja 2025 tarkoittaa, että Amarok on saavuttanut "hattutempun" sen 14-vuotisen markkinoilla olonsa aikana. Tämä luottamuksen osoitus on suuri kunnianosoitus koko Volkswagen Hyötyautojen tiimille ja haluamme kiittää siitä!, sanoi Volkswagen Hyötyautojen hankinnoista vastaava johtaja Karl Bernqvist palkintoseremoniassa Lyonin Solutrans-messuilla. 

Uusi Volkswagen Amarok

Suomessa Volkswagen Amarokin valmiiksi varusteltuja malleja on saatavilla neljä: Life, Style sekä huippuversiot PanAmericana ja Aventura. Ne kaikki ovat saatavilla joko 2- tai 5-paikkaisena pakettiautona ja myös kevytkuorma-autoina. Suomessa on saatavilla kaksi dieselmoottoria joko neli- tai kuusisylinterisenä ja joko 2,0-litraisena (151 kW / 205 hv / 500 Nm) Life-varustelutasoon ja 3,0-litraisena (177 kW / 240 hv / 600 Nm) Style-varustelutasosta alkaen. Vaihteistona toimii kymmenvaihteinen automaattivaihteisto ja vetotapana on aina kytkettävä neliveto. 

Volkswagen Amarokin kattavaan vakiovarusteluun kuuluvat jo Life-mallista alkaen mm. 8” digitaalinen mittaristo, 10,1” kosketusnäyttö, induktiivinen matkapuhelimen lataus, led-ajovalot, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, nopeudenrajoitin ja adaptiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, peruutuskamera ja pysäköintitutkat edessä ja takana, polttoainekäyttöinen seisontalämmitys ja PTC-lämmitin sekä vetokoukku ja lavapinnoite. Style-mallissa vakiovarustelu kasvaa esimerkiksi 12” digitaalisella mittaristolla sekä 12” infotainment-järjestelmällä. Lisäksi vakiovarusteena on mm. automaattinen 2-alueilmastointi ”Climatronic”, kuljettajan 10-suuntaan säädettävä sähkösäätöinen istuin, IQ.Light-led-matriisiajovalo ja takatasauspyörästön kytkettävä mekaanisen lukko.

Huippuvarustellussa Aventura-varustelutasossa on lisäksi (tai korvaa Style-varustelutason) Area View -ympäristönvalvonta, 12” digitaalinen mittaristo, 12” infotainment-järjestelmä navigoinnilla, led-takavalot, dynaaminen ajovalojen säätö Dynamic Light Assist, Savona-nahkaverhoilu ja sähkösäätöiset etuistuimet ja nahkaverhoiltu lämmitettävä ohjauspyörä sekä 20” kevytmetallivanteet. PanAmerica-varustelutaso tuo puolestaan mukanaan esimerkiksi helmojen astinlaudat, mustan lavakaaren, pysäköintiavustin Park Assist Plussan ja 18” kevytmetallivanteet sekä all-terrain-renkaat.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uuden sukupolven pick-upin karismaattinen ja voimakas muotoilu yhdistyy korkealaatuiseen sisustaan. Uusi Volkswagen Amarok on 5,350 mm pitkä, mikä on yli 100 mm enemmän kuin edeltäjämallissa. Sen akseliväli on 3,270 mm (+175 mm) – tuloksena enemmän tilaa sisällä. Amarokin kantavuus on nyt maksimissaan 1,2 tonnia ja perävaunumassa on maksimissaan vakuuttavat 3,5 tonnia. Kasvanut akseliväli vaikuttaa positiivisesti myös maasto-ominaisuuksiin, esimerkiksi kahluusyvyys on nyt 800 mm.

Uusi Amarok on valmistetaan Silvertonin tehtaalla Etelä-Afrikassa.