Metsäkoneurakointi

Armeijan rohkaisemana miesvaltaiselle alalle

Suvi Niemelä opiskeli alun perin lähihoitajaksi. – Tiesin jo peruskoulussa, että ei minusta lukioon ole. Mieluummin teen käsin, joten ammattikouluun meno oli selvä ratkaisu. Olisin halunnut logistiikalle, mutta olin liian ujo enkä uskaltanut. Koulun oppilaanohjauksessakin kannustettiin enemmän perinteisille naisvaltaisille aloille, kampaajaksi tai lähihoitajaksi.

Suvi Niemelä
Suvi Niemelä ei tunne koko Uudenmaan alueelta muita naisia, jotka työskentelisivät metsäkoneenkuljettajina, eikä montaa muualtakaan. Metsänomistajien kanssa kohtaamiset ovat olleet pääosin positiivisia, moni on myös ihastellut hänen rohkeuttaan ammatinvalinnassa.

Niemelä valmistui lähihoitajaksi 2018 ja ehti kouluaikana tehdäkin niitä töitä, mutta lähti sitten armeijaan. Siinä kohdin ei ujouskaan haitannut. – Armeijan käyminen oli mulle selvää ihan pikkutytöstä asti, olen saanut isänmaallisen kasvatuksen. Varsinainen haaveammatti lapsena oli poliisi, mutta näkö muodostui siinä esteeksi hakuvaiheessa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.