Kuljetus

Suomen raskaiden kuorma-autojen markkina kasvoi 2023

Ennen koronan tuomia vaikeuksia, vuonna 2019 Suomessa ensirekisteröitiin 2911 yli 16 tonnista kuorma-autoa. Tätä seurasi kolme hiljaisempaa vuotta, jolloin rekisteröintimäärä jäi noin 2400 auton tasolle. 2023 tilanne normalisoitui 2892 rekisteröinnin myötä, mutta alkaneesta vuodesta odotetaan jälleen vaisumpaa. Volvo Trucksin toimitusjohtaja Magnus Björklund kertoo tammikuun viimeinen päivä, että loppuvuoden ennusteiden mukaan taloustilanne saattaisi pudottaa rekisteröinnit koronavuosiakin alhaisemmalle tasolle.

volvo kuorma-auto

Volvo oli markkinajohtaja nyt kolmatta vuotta putkeen. Sen raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit kasvoivat 155 autolla, kokonaismarkkinan kasvettua markkinaosuus kuitenkin laski puolitoista prosenttia. Scania kasvatti rekisteröintejään vielä yhdellä autolla enemmän, ja nosti hieman myös markkinaosuuttaan. Mercedes-Benzin osalta vuosi 2022 oli heikko, kun sen rekisteröinnit laskivat alle kolmen sadan, mutta nyt se kipusi jo yli vuoden 2019 tasonsa. 184 autolla Mercedes-Benz olikin eniten automääräänsä vuoden aikana kasvattanut valmistaja, mikä palautti sen markkinaosuuden viime vuotta edeltäneelle tasolle.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.