Metsäkoneurakointi

Metsäkonetilastot 2023: Ruotsissa suurempia kuormatraktoreita

Länsinaapurissamme rekisteröidään vain kuormatraktorit. 2023 oli Ruotsissakin kasvun vuosi, kun kokonaismäärä nousi lähes 53 prosenttia. John Deere on selvä markkinajohtaja, ja Komatsu repäisi hieman kaulaa Ponsseen. Haastajien osasto on Ruotsissa vahvempi paikallisten Rottnen ja Eco Login ansiosta. Logset ja Sampo-Rosenlew veivät naapuriin neljä uutta kuormakonetta kumpikin, eli selvästi enemmän kuin mitä Rottne ja Eco Log toivat kaikkia metsäkoneita Suomeen. (Viime vuonna yhteensä yhden.)

Komatsu 895 kuormatraktori

Kasvu näkyi myös mallikohtaisesti, kun kaikki kymmenen suosituinta kuormatraktoria kasvattivat rekisteröintimääräänsä. Suurille päätehakkuukoneille on Ruotsissa aivan eri lailla kysyntää kuin meillä. John Deeren 1910G ja Komatsun 895 mahtuvat siellä mitalisijoille, kun Suomessa niitä ei tarvita lainkaan. Suomessa ylivoimaisesti suosituin Buffalo on vasta jaetulla kuudennella sijalla, vaikka tuplasikin rekisteröintimääränsä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.