Puutavara-autoilu

Olli-Pekka Kaartunen: Siirtyminen yrittäjästä kuskiksi kannatti

Olli-Pekka Kaartunen on ollut KES-Transin kuskina niin kauan, kuin yrityksessä on puuautoja ollut eli vajaat kymmenen vuotta. Vuoden 2015 paikkeilla alajärvinen Raimo Perälä lopetti puunajon ja myi kuusi puuautoaan KES-Trans Oy:lle.

Puutavara-autonkuljettaja Olli-Pekka Kaartunen, Kes-Trans Oy
Työ on puhtaasti kuskin työtä, sillä KES-Transilla on korjaamo, jonka ammattilaiset vaihtavat renkaat ja pitävät kaluston muutenkin iskussa. Koska ennen vanhaan ei ollut karttaohjelmia, auton kanssa pyörittiin tutuilla tanhuvilla, Olli-Pekka Kaartunen kertoo.

Kaartunen siirtyi mukana osana yrittäjien välistä sopimusta, kuten kaikki muutkin Perälän kuskit. - Koko aikuisikäni minä olen puita kuitenkin ajanut. Heti armeijasta kortin saatuani aloitin isäni kanssa puunajon yhdellä autolla. Muu ammatti ei edes käynyt mielessä ja osasyynä tähän lienee sekin, että isoisänikin oli kuorma-autoilija, Kaartunen kertoilee takavuosien tapahtumista.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.