Metsäteollisuus

UPM Leunan biojalostamon puukuljetuksille vastuullinen toimitusvaihtoehto yhteistyössä DB Cargo Groupin kanssa

UPM Biochemicals etenee Leunan biojalostamon käyttöönotossa Saksassa. Suora rautatieyhteys Leunan puukentälle on perustettu ja sen toiminta on testattu, kun ensimmäiset puutoimitukset ovat nyt saapuneet rautateitse Leunaan.

UPM Leuna puutoimitukset
Ensimmäiset puutoimitukset on nyt kuljetettu rautateitse Leunan biojalostamolle yhteistyössä DB Cargo Logisticsin kanssa.

Yhteistyö DB Cargo Groupin kanssa rautatieliikenteen puukuljetuksissa auttaa UPM:ää kuljettamaan puuta vastuullisesti ja vahvistamaan paikallisia toimitusketjuja, mikä lisää kriittisten raaka-aineiden toimitusvarmuutta. Kestävän kehityksen mukaisiin tavarankuljetuksiin erikoistunut DB Cargo Group on vastannut UPM:n paperi- ja sellurahtipalveluista jo useiden vuosien ajan.

- Hienoa, että olemme saaneet vastaanottaa ensimmäiset rautateitse tapahtuvat puukuljetukset vastaperustetulla puukentällämme Leunassa. Tarjoamiemme kestävän kehityksen mukaisten uusiutuvien kemikaalien hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin fossiilisten vaihtoehtojen. Meille on tärkeää optimoida tuotteidemme ympäristösuorituskykyä entisestään, ja rautatien käyttäminen kuljetusmuotona sopii tavoitteeseemme erinomaisesti. Voimme luottaa tunnettuun ja osaavaan rautatielogistiikkakumppaniin samalla, kun olemme rakentaneet joustavan ja kestävän puulogistiikkaketjun Leunan biojalostamolle, UPM Biochemicalsin toimitusketju- ja hankintajohtaja Andreas Meggendorfer kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- UPM ja DB Cargo Logistics ovat olleet hyviä kumppaneita rautateitse tapahtuvassa puutavaralogistiikassa jo useiden vuosien ajan. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme nyt olla UPM:n tärkeä toimitusketjukumppani Leunan uudessa biojalostamossa, DB Cargo Groupin myyntijohtaja Thorsten Wartenpfuhl sanoo.

Puun käsittely ja jalostus on aloitettu osana biojalostamon käyttöönotto- ja käynnistystöitä. Jalostamon töiden etenemisestä kertoo myös, että alueen kestävästi hoidetuista metsistä saadusta puusta on nyt valmistettu ensimmäiset hakkeet. UPM investoi 1 180 miljoonaa euroa maailman ensimmäiseen teollisen mittakaavan biokemikaalijalostamoon Saksan Leunassa. Rakenteilla oleva biojalostamo muuntaa kestävästi hankitun, sertifioidun lehtipuun seuraavan sukupolven biokemikaaleiksi. Ne tarjoavat monille teollisuudenaloille mahdollisuuden korvata fossiilipohjaiset materiaalit uusiutuvilla. Leunan biojalostamo on osa kasvavaa UPM Biorefining -liiketoimintaa, joka perustuu biomassasta erilaisia uusiutuvia polttoaineita ja kemikaaleja valmistaviin jalostamoihin.

puuhakkeet
Leunan biojalostamon ensimmäiset puuhakkeet on valmistettu osana käyttöönoton aloittamista