Metsäteollisuus

UPM lanseeraa uuden biostimulanttivalikoiman pitkäaikaiseksi ratkaisuksi kestävään maatalouteen

UPM Biochemicals on julkistanut uuden biopohjaisten kasvistimulanttien tuotesarjan nimeltään UPM SolargoTM. Lanseerauksen myötä UPM tuo suurille ja kannattaville maatalouskemikaalien markkinoille innovatiivisen, kestävän kehityksen mukaisen vaihtoehdon fossiilisiin raaka-aineisiin perustuville tuotteille.

UPM Solargo
ilman UPM SolargoTM -valmistetta, keskellä: 50g/m3 UPM SolargoTM 900 -valmistetta, oikealla: 500 g/m3 of UPM SolargoTM 900 -valmistetta sekoitettuna viljelyalustaan. Kuvassa näkyy koivun taimien optimaalinen kasvu. Lehtien vihreys osoittaa, että kasvi kykenee hyödyntämään ravinteet paremmin.

UPM SolargoTM -biostimulantit ovat erittäin innovatiivinen ratkaisu kestävään maatalouteen, sillä ne tarjoavat tieteellisesti todennettuja hyötyjä monille pelloilla ja kasvihuoneissa viljeltäville kasveille ja niiden ympäristöjalanjälki on merkittävästi parempi kuin nykyisten fossiilipohjaisten tuotteiden. Ne tukevat kasvien kasvua parantamalla maaperän mikrobiomin laatua ja lisäämällä vedenpidätyskykyä.

Toisin kuin perinteiset lannoitteet, UPM SolargoTM -biostimulantit eivät suoraan ravitse kasveja. Sen sijaan ne lisäävät ravinteiden imeytymistä, niiden hyödyntämisen tehokkuutta ja kasvien stressinsietokykyä. Pitkäaikaisissa testeissä UPM SolargoTM -tuotteiden on todettu lisäävän satoa ja sen laatua. Vielä tärkeämpää on, että UPM SolargoTM -tuotteet voivat auttaa vähentämään huomattavasti perinteisten typpi-, fosfori- ja kaliumlannoitteiden (NPK-lannoitteiden) käyttöä. Perinteisten lannoitteiden tuotannon ja käytön katsotaan aiheuttavan jopa 80 prosenttia viljelytuotannon hiilidioksidipäästöistä1.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- UPM SolargoTM -tuotteiden lanseeraus on monen vuoden tutkimus- ja kehitystyön onnistunut tulos. Tuomalla markkinoille uuden biopohjaisen kasvustimulanttien tuoteperheen luomme jälleen täysin uuden, korkean lisäarvon kestävien kemikaalien kategorian ja lunastamme lupauksemme olla kestävän kemianteollisuuden edelläkävijä, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Christian Hübsch, UPM Biochemicals -liiketoiminnasta.

- Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen teollisuudessa voi onnistua vain, jos fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvia materiaaleja ja kemikaaleja korvataan laajasti kaikilla aloilla. Maataloussektori on tässä suhteessa erityisen tärkeä, sillä UPM SolargonTM n kaltaisten biopohjaisten, kestävien tuotteiden vaikutus on ilmastonmuutoksen hillitsemistä laajempi. Ne tukevat myös maatalouden yhä tärkeämpiä kestävyystavoitteita parantamalla maaperän terveyttä, tuottavuutta ja biologista monimuotoisuutta ja siten lieventäen tehokkaasti perinteisten lannoitteiden kielteisiä vaikutuksia, kuten nitrifikaatiota, eroosiota ja maaperän mikrobiston häiriöitä, Hübsch lisää.

UPM SolargoTM -biostimulantit ovat luonnontuotteita, jotka sisältävät uusiutuvista lähteistä peräisin olevia kasvipohjaisia polyfenoleja. Ne ovat alkujaan ligniinistä, biopohjaisesta ja myrkyttömästä raaka-aineesta, jonka avulla voidaan merkittävästi vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä monissa eri sovelluksissa. UPM SolargoTM -biostimulantteja on koemarkkinoitu menestyksekkäästi Euroopan päämarkkinoilla, ja tuotteen täyden teollisen mittakaavan tuotanto on alkanut.

UPM on sitoutunut innovoimaan fossiilisten raaka-aineiden jälkeistä tulevaisuutta tuomalla markkinoille kestävän kehityksen mukaisia tuotteita, kuten UPM:n ligniiniratkaisuja. UPM Biochemicals on osa UPM Biorefining -kasvuliiketoimintaa. Liiketoiminta perustuu biojalostamoille, jotka tuottavat kestävästä biomassasta valmistettuja erilaisia uusiutuvia polttoaineita ja kemikaaleja.