Kuljetus

Scania Super on vuoden 2024 Green Truck

Joka vuosi raskaiden kuorma-autojen valmistajat Euroopassa kutsutaan Green Truck -vertailutestiin. Kaksi saksalaista ammattilehteä järjestää testin löytääkseen kokonaistaloudellisimman kaukoliikenteen kuorma-auton. Lukuun ottamatta lyhyttä taukoa vuonna 2023 – jolloin Scania tuli toiseksi – södertäljeläinen valmistaja on voittanut ja nimetty "vihreäksi kuorma-autoksi" seitsemässä viimeisestä kahdeksasta testistä. Itse asiassa Scania on voittanut testin yhdeksän niistä 14 kerrasta, jotka on järjestetty kilpailun alkamisen jälkeen vuonna 2011.

Scania Super

Scania osallistuu moniin lehdistötesteihin Euroopassa, mutta Green Truck Award keskittyy alamme tärkeimpään vaatimukseen – parhaan mahdollisen kuljetustehokkuuden tarjoamiseen asiakkaille, sanoo Stefan Dorski, Scanian kuorma-autoliiketoiminnan johtaja. - Superpohjainen voimansiirtomme esiteltiin vuonna 2021, ja se toi markkinoille uuden suorituskykytason 8%:n polttoainesäästöillä, joista asiakkaamme hyötyvät nyt päivittäisessä toiminnassaan.

Vuosittaisen Green Truck -testin järjestävät Trucker- ja VerkehrsRundschau-lehdet. Testi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja on sen jälkeen järjestetty 14 kertaa. Tähän mennessä Scania on saavuttanut yhteensä yhdeksän voittoa, neljä kakkossijaa ja yhden viidennen sijan (ensimmäisenä vuonna). Sanomattakin on selvää, että mikään muu merkki ei ole lähelläkään Scanian saavutuksia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ah, viides sija – se tapahtui kauan ennen toimikauteni alkua, hymyilee Dorski. - Me Scanialla olemme kuitenkin erittäin ylpeitä ja iloisia siitä, että olemme saaneet takaisin tittelin maailman kustannustehokkaimpana kaukoliikenteen kuorma-autona. Polttoaineen kulutuksen väheneminen tarkoittaa, että kuorma-automme auttavat merkittävästi vähentämään hiilidioksidipäästöjä, koska suuri osa maailman kuljetuksista on edelleen riippuvaisia polttomoottoreista.

Testin paras kuorma-auto valitaan käyttämällä älykästä arvostelukaavaa, joka kattaa kaikki kuljetustehokkuuden ja kestävän kehityksen kannalta olennaiset näkökohdat: polttoaineenkulutuksen, keskinopeuden, käytetyn AdBlue-määrän ja kuorma-auton painon (mitä kevyempi, sen parempi).

Kun tarkastellaan lähemmin Green Truck -arvostelussa käytettyjä tietoja, Scanian tulokset erottuvat: 100 kilometrin matkalla keskimääräinen ero kakkossijaan on 0,41 litraa polttoainetta. Ottamalla huomioon se tosiasia, että pitkän matkan kuorma-autolla ajetaan noin 150 000 kilometriä vuodessa, Scania on yli 600 litralla vuodessa parempi kuin lähin kilpailija. Scanian 460R kuorma-auto painoi 7 040 kg, ja se saavutti suurimman keskinopeuden, 79,70 km/h. Scania esitteli toukokuussa 2023 myös päivitetyn version CCAP-järjestelmästä (Cruise Control with Active Prediction), minkä uskotaan antaneen etulyöntiaseman testissä.

Varsinainen testaus tapahtuu erityyppisillä teillä (vaikkakin pääasiassa moottoriteillä) Münchenin alueella. Järjestäjät ja osallistuvien valmistajien henkilökunta valvovat kaikkea tarkasti. Referenssikuorma-autoa käytetään aina kompensoimaan muuttuvia olosuhteita, kuten vastatuulta, sadetta ja lämpötilaa.

Scania Super
Green Truck-kilpailun voittamisessa kyse on parhaasta kokonaisuudesta, sanoo Scanian kuorma-autoliiketoiminnan johtaja Stefan Dorski. - Voittaneen 460R:n kaltaisen kuorma-auton voi kukata tahansa tilata tässä ja nyt.