Tapahtumat

Maamess-messuilla 30. juhlavuosi

Virossa, Tarton messukeskuksessa järjestettiin 18.–20. huhtikuuta jo 30. Maamess-näyttely. Maatalousnäyttelynä alkunsa saaneessa tapahtumassa on lähes alusta asti mukana ollut myös metsäala, ruuan tuotanto ja puutarhanhoito, kattaus on siis laaja. Aina ruohonleikkureista ja paljuista, henkilöautojen kautta raskaaseen kalustoon. Tämän vuoden kansainvälinen tapahtuma keräsi näytteilleasettajia yhdeksästä maasta, ja näyttelyalaa oli 70 000 neliötä. Edellisvuonna tapahtumaa helli keväinen 20 asteen lämpö, ja kävijämäärä ylitti 45 000. Tällä kertaa t-paitojen sijaan käyttöä oli pitkille kalsareille ja toppavaatteille, kun lämpötila pyöri nollan tienoilla ja kylmä tuuli puhalsi. Tätä kirjoittaessa kävijämäärä ei ollut tiedossa, mutta epäilemättä sää karsi jonkin verran kävijöitä.

Maamess 2024

Suomalaisille metsäalan ammattilaisille tapahtuma osuu hyvään aikaan, kun suuressa osin maata kelirikko on pysäyttänyt työt. Paikalla kuuluikin paljon suomenkielistä puheensorinaa, kun esimerkiksi useampi Koneyrittäjien paikallisyhdistys oli organisoinut tapahtumaan jäsenmatkoja. Tartossa onkin vaivatonta vierailla Suomesta käsin. Lauttoja Helsingistä kulkee tiheästi, eikä ajomatka Tallinnasta ole kuin pari tuntia. Tosin Tartosta majapaikan haluavan on syytä olla ajoissa asialla varauksensa kanssa. Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki, ja Etelä-Viron sekä Tartumaan maakunnan keskus, jossa asuu hieman alle 100 000 ihmistä. Kaupunkia pidetään Viron kulttuurin kehtona ja sivistyksen pääkaupunkina, siellä toimii myös koko Baltian merkittävin yliopisto. Tartto on myös Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.