Ajankohtaista

Cranab 60 vuotta

Veljekset Allan ja Rune Jonsson aloittivat yrityksen taipaleen vuonna 1960. Nykyään Cranab on maailman johtava puutavara-autojen ja metsäkoneiden nostureiden ja kahmareiden valmistaja.

Kaikki alkoi eräänä elokuun iltana vuonna 1960, kun Rune Jonsson näki metsänosturin osat, jotka hänen serkkunsa oli ostanut ja tarvitsi apua niiden asentamiseen traktoriinsa. Rune ja Allan ymmärsivät jo tuolloin, että hydrauliikassa on tulevaisuus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ensimmäisten muutaman vuoden aikana kehitystyö eteni kokeiluiden kautta. Alkuun ei ollut mitään designia, sen sijaan he piirsivät, mittasivat ja luonnostelivat liidulla lattiaan. Ensimmäinen nosturi toimitettiin 1960 loppupuolella asiakkaalle Hörnsjössä. Siinä oli suora puomi, jota nostettiin hydraulisella sylinterillä ja ketju, jolla pidettiin puusta kiinni. Jokainen nosturi rakennettiin asiakkaan tarpeiden mukaan ja suunniteltiin erikseen.

Jatkuvaa kehitystä

Vuosien aikana tuotteet kehittyivät, ja monet tahot kiinnostuivat Cranabin omistuksesta, mutta itse runko on aina säilynyt samana ja se on myös yksi tekijä sen taustalla, että Cranab on edelleen markkinoilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

-Meidän alallamme on ainutlaatuista, että merkki on elänyt niin pitkään, mutta ydin on säilynyt ennallaan. Alusta alkaen olemme panostaneet laatuun, osaamiseen, kehitykseen ja vuosien aikana kasvattaneet valtavan määrän kokemusta työntekijöidemme kautta. Lisäksi meillä on uskollisia asiakkaita ja käyttäjiä ympäri maailman, jotka pitävät tuotteistamme, toteaa Mikael Olsson, markkinointipäällikkö, joka työskennellyt yrityksessä yli 30 vuotta.

Metsätyön koneellistuminen

Cranab oli mukana, kun koneellistuminen puunkorjuussa alkoi ja on ollut aktiivinen toimija sen kehittymisessä. Siksi olikin luontevaa laajentaa tuotevalikoimaa ja jatkaa investointeja kuorma-autojen nostureihin ja kahmareihin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tulevaisuus

-Cranabin lähtökohta on aina ollut nostureissa ja niihin liittyvissä varusteissa, ja se on sitä myös tulevaisuudessa. Työskentelemme jatkuvasti ja määrätietoisesti kehittääksemme tuotteitamme, jotta voimme palvella tulevaisuuden metsäkoneita ja kuorma-autoja, tarjoten täydellisen valikoiman, joka soveltuu alan ammattilaisille ja vastaa asiakkaidemme tarpeita, Cranabin toimitusjohtaja Anders Strömgren sanoo.