Kuljetus

Siltakartoitustyö tuottaa tietoa yksityisteiden siltojen kunnosta

Suomen merkittävien yksityisteiden siltojen kartoitus jatkuu eri puolilla Suomea kesäkaudella 2024. Työtä tehdään osana Suomen metsäkeskuksen TIESIT-hanketta, jonka tavoitteena on edistää muun muassa huoltovarmuutta.

Peruskorjattu puusilta

Yksityisteiden silloista ei tällä hetkellä ole olemassa valtakunnallisesti kattavaa tietoa. Sillat ovat tienpitäjien vastuulla, ja nyt tehtävä kartoitustyö tuo yksityistiekunnille kattavaa tietoa siltojen kunnosta ja niiden mahdollisista uusimis- ja korjaustarpeista. Siltatieto on tärkeää myös yksityisteiden käyttäjille ja rahoittajille.

Siltakartoitusta tehdään kesäkaudella 2024. Kartoittajat liikkuvat yksityisteillä päivisin aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä. Kartoitustyötä tehdään Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Lapin maakunnissa sekä Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa ja Keski-Suomessa. Työ valmistuu vuoden 2024 aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kartoitusta tekevät Metsäkeskuksen omat asiantuntijat sekä palveluntuottajana YIT Road Oy. Metsäkeskuksen ja palveluntuottajan henkilöstön tunnistaa maastossa huomioliivistä ja henkilökortista.