Ajankohtaista

Menestyneet metsävisailijat pääsevät tutustumaan metsäalaan tänäkin kesänä

Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 23. toukokuuta Espoossa. Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat tarjonneet jo 10 vuoden ajan kesätöitä hyvin pärjänneille visailijoille.

Metsävisa 2024

Metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n rastilla jyrkänteen alusmetsässä pohdittiin, millaisia erityispiirteitä kohteella on ja miten metsänomistaja voisi toimia alueelle sijoittuvan puukaupan yhteydessä. MTK:n ja SLC:n keväällä julkaistun monimuotoisuustiekartan mukaisesti järjestöt ovat sitoutuneet lisäämään metsänomistajien tietämystä ja vahvistamaan henkilöstön osaamista talousmetsien arvokkaisiin elinympäristöihin liittyen.

Metsänhoitoyhdistykset ovat tukeneet Metsävisan järjestämistä tarjoamalla kilpailussa hyvin menestyneille yläkoululaisille kesätöitä vuodesta 2014. Tänäkin vuonna alkukilpailussa menestyneiden kesken arvottiin eri puolilta Suomea yhteensä 11 kesätyöpaikkaa. Työpaikan tarjoavat metsänhoitoyhdistykset Lakeus, Lappi, Lounametsä, Pirkanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Pyhä-Kala, Päijät-Häme, Satakunta ja Sotkamo sekä MTK ja Suomen metsäyhdistys yhdessä. Työpaikat pyritään järjestämään mahdollisimman läheltä nuorten kotipaikkoja. Kymmenen vuoden aikana Metsänhoitoyhdistykset ovat tarjonneet kesätöitä jo yli 130 nuorelle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Pääsääntöisesti kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana järjestettävä palkallinen työjakso antaa nuorille kokemusta työskentelystä metsänomistajien ja metsätalouden parissa. Kesätyöntekijöille pyritään järjestämään mielekäs ja monipuolinen työjakso, jonka aikana he pääsevät tutustumaan erilaisiin metsäalan töihin ja näkevät käytännössä, miten metsiä hoidetaan.

Seuraava koulutason Metsävisa järjestetään helmikuussa 2025.