Metsäteollisuus

Ferroplan laajentaa Suomessa

Suomalainen, kuljetinratkaisuja teollisuuden tarpeisiin suunnitteleva ja valmistava yritys, Ferroplan Oy, ilmoittaa laajentavansa toimintaansa Suomessa. Orimattilassa Sampolan teollisuusalueella toimiva Ferroplan ottaa käyttöönsä uusia toimitiloja Nastolasta Varjolanrinteen teollisuusalueelta. Uudet toimitilat on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään ja tukemaan yrityksen kasvustrategiaa.

ketjukuljetin

Uusien toimitilojen käyttöönotto on osa Ferroplanin toimenpiteitä vastata asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin. Vuonna 2023 yritys valmisti noin 1200 kuljetinta, ja kasvanut kysyntä tulee vaatimaan jopa yli 2000 kuljettimen vuotuista valmistusta. Erityisesti sahateollisuuden kuljettimet, jotka ovat isompia ja painavampia, vaativat isompia tiloja ja lisää tuotantokapasiteettia.

Automaation lisääntyminen tuotannossa on myös vaikuttanut valmistus- ja testausaikoihin, mikä lisää laitekohtaista tilantarvetta ja läpimenoaikaa. Lisäksi yrityksen toimihenkilöiden määrän kasvu edellyttää lisää toimistotilaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Strategiassa määriteltyjen tavoitteiden myötä oli selvää, että nykyiset tilamme eivät tule vastaamaan kasvavaa liiketoimintaa. Nastolasta löysimme tarpeitamme vastaavat tilat, jotka tarjoavat sekä lisää tuotantotilaa että hyvät puitteet toimihenkilöillemme. Laajentamalla toimintojamme kykenemme palvelemaan asiakkaitamme paremmin ja luomaan uusia työpaikkoja Päijät-Hämeen alueelle. Uusia tiloja tullaan ottamaan käyttöön vaiheittain syksyn 2024 ja kevään 2025 aikana, kertoo Ferroplanin toimitusjohtaja Antti Rousku.

Nastolan toimipisteeseen laajentaminen lisää tuotantotilaa noin 3500 ja toimistotilaa noin 1000 neliömetrillä. Näiden muutosten odotetaan vahvistavan Ferroplanin asemaa kuljetinratkaisujen johtavana tarjoajana Suomessa, samalla tukien sen visiota kasvaa kansainväliseksi toimijaksi.