Metsäteollisuus

Isojoen Saha investoi uuteen sahalinjaan

Isojoen Saha Oy rakennuttaa uuden pääsahalinjan. Investointi on yksi yhtiön historian suurimmista ja jatkaa sahan pitkäjänteistä toiminnan kehittämisohjelmaa.

Isojoen Saha

Uusi moderni pääsahalinja tulee monipuolistamaan ja tehostamaan sahan tuotantoa. Esimerkiksi puuraaka-aine voidaan hyödyntää jatkossa entistä paremmin ja tarkemmin.

- Myös tuotevalikoimamme monipuolistuu. Sahalinja mahdollistaa entistä asiakaslähtöisemmät tuotteet ja laajemmat markkinat, toimitusjohtaja Esa Hakamäki kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sahalinjan uusien tilojen rakennustyöt käynnistyivät toukokuussa 2024 ja valmistuvat ensi vuoden alkupuolella. Itse sahalinja otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2025 aikana ja se tulee korvaamaan nykyisen sahalinjan.

Investointi tuo mukanaan positiivisia työllisyysvaikutuksia seudulle. Rakennustöistä vastaavat paikalliset yritykset, kuten EP-insinöörit Oy ja Rakennuspalvelut T Kiukkonen Oy Kauhajoelta. Lisäksi hankkeessa on mukana useita paikallisia alihankkijoita. Sahalinjan toimittaa Veisto Oy ja myös muut laitetoimittajat ovat pääosin kotimaisia.

- Uuden pääsahalinjan kerrannaisvaikutukset ovat mittavat. Investointi turvaa Isojoen Sahan toiminnan pitkälle tulevaisuuteen, mikä on merkittävää koko alueen taloudelle. Olemme ylpeitä tästä panostuksesta kestävään kehitykseen ja alueemme elinvoimaisuuteen. Haluamme olla luotettava työnantaja ja kumppani paikallisille metsänomistajille sekä muille sidosryhmille myös tulevaisuudessa, Hakamäki sanoo.

Isojoen Saha on perustettu 1949 ja ensimmäiset tukit on sahattu samalla paikalla jo 75 vuotta sitten. Tuotanto jatkuu nykyisillä linjoilla koko rakentamisen ajan, joten toimituksiin ei tule katkoksia. Uuden pääsahalinjan investointi on Euroopan unionin osarahoittama.

Uusi pääsahalinja pähkinänkuoressa

  • Rakennettavan kiinteistön ala 2200 m2
  • Kiinteistö sisältää sahan syötön, uuden sahalinjan, sahatuotannosta syntyvän sivutuotekäsittelyn, syöttö- ja välivarastojärjestelmän sahatavaran tuorelajitteluun
  • Rakentamisaika 2024-2025
  • Käyttöönotto Isojoen Sahan 75-vuotisjuhlavuonna 2025