Ajankohtaista

KME Oy aloittaa energiapuunhankkijana Keski-Savossa ja Etelä-Savon pohjoisosissa

KME Oy aloittaa energianpuun hankinnan Keski-Savossa ja Etelä-Savon pohjoisosissa. KME Oy on Joensuussa kotipaikkaansa pitävä energiapuun hankintayhtiö, jonka liikevaihto kasvaa tänä vuonna liki 15 miljoonaan euroon.

- Olemme johtava metsäteollisuuden ulkopuolinen bioenergian hankkija Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savon itäosissa. Liikevaihtomme on noussut voimakkaasti asiakkaidemme kasvavan, kotimaisen biomassan käytön myötä, tässä ajureina ovat olleet paitsi Venäjän rajan sulkeutuminen puun ja biomassan tuonnilta, niin myös turpeen polttoainekäytön väheneminen, kertoo KME Oy:n toimitusjohtaja Matti Karjula.

- KME Oy ei ole aiemmin toiminut Keski- ja Etelä-Savon alueilla ja ostamme metsänomistajilta sekä pysty- että hankintakaupalla energiapuuta, erityisesti harvennuksista ja nuoren metsän kunnostuskohteilta. Myös päätehakkuiden hakkuutähteet kiinnostavat meitä, Karjula taustoittaa.

KME Oy:n ostohenkilönä uudella alueella on aloittanut metsätalousinsinööri Ari Jäntti. Jäntti on aiemmin toiminut metsä- ja sahateollisuuden ostotehtävissä osittain samalla alueelle. - Olen 51-vuotias, Kuopiossa asuva ja pitkään puunostoa tehnyt metsäammattilainen. Palaan nyt osittain tutulle alueelle energiapuunostoon. Mielelläni olen laittamassa seutukunnan metsiä hyvään kasvu- ja hiilensidontakuntoon yhdessä metsänomistajien kanssa, Jäntti kertoo.

Ari Jäntti

Ari Jäntti harrastaa vapaa-aikoinaan erityisesti kalastusta ja luonnossa liikkumista. Hänellä on jämerän puunostajan karskin puolen lisäksi myös herkkä suhde luontoon. - Kirjoittaminen on minua aina kiinnostanut, ja minulta on ilmestynytkin useita metsään liittyviä runokirjoja, viimeisin nimeltään Metsänpitäjä. Metsä merkitsee minulle paitsi ammattia ja tärkeää toimeentuloa, niin myös laajemminkin paikkaa, joka antaa paljon myös henkisesti. Näitä metsän eri merkityksiä pyrin yhdistämään metsänomistajan toiveiden mukaisesti myös työssäni, Jäntti kertoo metsäsuhteestaan.