Ajankohtaista

Neste on toimittanut Valtran Suolahden tehtaalle jo 5 miljoonaa litraa uusiutuvaa dieseliä

Suomalainen, kansainväliseen AGCO-konserniin kuuluva traktorivalmistaja Valtra on saavuttanut merkittävän virstanpylvään käyttämällä Suolahden tehtaallaan 5 miljoonaa litraa Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoainetta traktoreidensa ensitäyttöpolttoaineena, tehdastrukeissaan ja testauksissa. Vaihtamalla fossiilisen polttoaineen Nesteen uusiutuvaan dieseliin, Valtra on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjään yli 15 000 tonnia. Vähennetty määrä vastaa päästöjä, jotka syntyisivät, jos Valtra T-sarjan traktori käyttäisi yhtäjaksoisesti 390 000 tunnin ajan 30-40 % moottorin kuormituksella fossiilista polttoainetta, kun kaikki polttoaineen elinkaaren aikaiset päästöt laskettaisiin mukaan.*

valtra traktori

Neste ja Valtra ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2017 lähtien, jolloin Valtra otti ensimmäisenä traktoritehtaana maailmassa käyttöön Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineen, joka vähentää kasvihuonekaasupäästöjä keskimäärin 90%** polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaine valmistetaan Suomen markkinalle 100 % jäte- ja tähderaaka-aineista, kuten käytetystä paistoöljystä ja elintarviketeollisuuden eläinrasvajätteestä. Valtran Suolahden tehtaalta viedään Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineella tankattuja uusia traktoreita yli 75 maahan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Valtra on sitoutunut toimimaan vastuullisesti, ja osana vastuullisuustavoitteitamme toimimme resurssiviisaasti ja teemme toimenpiteitä muun muassa päästöjen ja energiankulutuksen vähentämiseksi sekä jätteenkäsittelyn parantamiseksi. Päätöksellämme vaihtaa traktoreidemme ensitäytöissä Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineeseen olemme vähentäneet omia päästöjämme ja näyttäneet asiakkaillemme, kymmenille tuhansille maanviljelijöille ympäri maailman, että heidän traktorinsa voivat käyttää uusiutuvaa dieseliä. Se sopii myös vanhoihin Valtran traktoreihin, sanoo Valtran toimitusjohtaja Mikko Lehikoinen.

- Nesteen tavoitteena on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuosittain vuoteen 2030 mennessä. Olen ylpeä pitkäaikaisesta kumppanuudestamme Valtran kanssa ja Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineesta Valtran valitsemana ratkaisuna kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Yhteistyöllä lisäämme tietoisuutta uusiutuvasta polttoratkaisustamme maanviljelijöiden keskuudessa. Olemme Valtran kanssa myös mukana kolmivuotisessa EU-rahoitteisessa Finnish Future Farm -projektissa, joka toteutetaan Saarijärven biotalouskampuksella. Ohjelma mahdollistaa kasvihuonekaasupäästöjä minimoivien sekä heinän ja viljan peltoviljelyn taloudellista kannattavuutta parantavien ratkaisujen käytön ja kehittämisen. Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa tarvitsemme sekä olemassa olevia että uusia ratkaisuja, sanoo Nesteen Marketing & Services liiketoiminnan yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.
**) Keskimäärin 90 % pienempi hiilijalanjälki koko polttoaineen elinkaaren ajalta, kun päästöjä verrataan fossiiliseen dieseliin.