Metsäkoneurakointi

Ajokone omaan tarpeeseen

Nurmolaiset serkukset Tommi ja Ari Pentinmäki ovat keskittyneet pehmeiden maiden savotointiin Metsä Groupin työmailla. Hakkuukoneena on metsäalustainen Hitachin 135, jonka puomin päässä on Keslan 25 koura. Vuoden 2014 tammikuussa käyttöön otetussa koneessa on jo 8000 tuntia mittarissa, mikä on mainio osoitus telakoneen soveltuvuudesta myös suomalaisille savotoille. Koneen 900-milliset metsäkäyttöön suunnitellut telat ovat mahdollistaneet hakkuut todella pehmeäpohjaisillakin leimikoilla. - Samoja määriä me olemme kyenneet hakkaamaan mitä muutkin yrittäjät harvennushakkuukoneilla, Pentinmäet vakuuttavat.

kolmiakselinen teli
Kolmiakselisella telillä olevien telojen on oltava hieman löysemmällä, kuin kaksiakselisella telillä akselivälin pituusmuutoksen vuoksi.

Sopiva ajokone hukassa

Suurimmaksi ongelmaksi Pentinmäkien korjuutyössä on noussut puiden ajo. Vaikka hakkuutyö tehtäisiin kuinka keveällä tai pintapaineeltaan pienellä koneella, ajokone jättää helposti rumat jäljet metsäpohjaan. Harkinnassa oli 10-pyöräisen tai telakoneen hankinta. Mutta kun miehet katselivat tehdastekoisten koneiden painoja, tilanne mutkistui.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.