Metsäkoneurakointi

Ei tuurilla, vaan ammattitaidolla

Kaksi Tuurinkosken veljestä, Osmo ja Ilpo, perustivat 1970-luvun loppupuolella koneyhtymän. Aluksi savottaa tehtiin Lokomon ajokoneella, mutta jo 80-luvun puolivälissä syntyi omavalmisteinen moto. Alustana toimi Lokkeri, ja kourana Tapion sykeharvesteri. Jari Tuurinkoski valmistui metsätalousinsinööriksi 1998 ja samaan aikaan perheen maatilalla tehtiin sukupolven vaihdos. Vuonna 2010 Koneyhtymä Tuurinkoski kuopattiin, ja syntyi Metsä-Tuurinkoski osakeyhtiö, jossa Jari on omistajana isänsä pikkuveljien rinnalla.

Isokyröläinen Jari Tuurinkoski valittiin loppuvuodesta Suomen oppisopimusosaajat ry:n toimesta Vuoden työpaikkaohjaajaksi. Tuurinkoski perehtyi oppisopimukseen koulutusmallina ensimmäisen kerran 2016, kun oma poika pohti tulevaa uravalintaa. Nyt koulutettavana on toinen nuori, jonka toivotaan myös jäävän yrityksen palvelukseen valmistumisen jälkeen.

Etelä-Pohjanmaan maakunnasta, Isokyrön Lehmäjoelta käsin operoivan yrityksen kalustoon kuului vuodenvaihteessa kolme motoa ja neljä ajokonetta, myös mätästykseen löytyy kone ja siirrot hoidetaan Sisun lavettiautolla. Omien koneiden ohella Tuurinkoskilla on aliurakassa kolme yrittäjää, joista kukin operoi yhdellä ketjulla. Urakanantajana on alusta alkaen toiminut Metsä Group, ja työmaat ovat pääosin Isossakyrössä, nykyisiin Vaasaan kuuluvassa Vähässäkyrössä ja Laihialla sekä Seinäjoella Ylistaron puolella.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.