Metsäkoneurakointi

Joni Laitala: Maatilan pojasta metsäkoneenkuljettajaksi

Teuvalta kotoisin oleva Joni Laitala on kasvanut maatilan poikana, joten työkoneet ovat paitsi kiinnostaneet, myös tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Nyt pian 32-vuotiaana Laitala on ehtinyt toimia metsäkoneenkuljettajana jo toistakymmentä vuotta, ja työnantajakin on pysynyt samana yhtä pitkään. Verrattain nuoresta iästään huolimatta Laitala on Suupohjan Konehakkuu Oy:n pitkäaikaisimpia työntekijöitä.

Joni Laitala
Joni Laitala on viihtynyt jo toistakymmentä vuotta Suupohjan Konehakkuun leivissä. Päivätyön ohella hän on jatkanut perheen kotitilan pitoa Teuvalla yhdessä vanhimman veljensä kanssa, ja lisäksi veljekset tekevät talvisin lumiurakointia. Metsäpuolen yrittäjyyskään ei ole tulevaisuudessa poissuljettu vaihtoehto, mutta nykytilanteeseen mies on tyytyväinen. Työ on monipuolista ja työnantajan kanssa joustoa löytyy tarvittaessa molempiin suuntiin.

Punainen ketju urakoi kolmen hehtaarin päätehakkuuleimikolla nykyisin Kurikkaan kuuluvan Jurvan alueella huhtikuun viimeisinä arkipäivinä. Joni Laitala operoi Komatsun 901XC harvesterilla, ja tien varteen puita kuskaa Jani Alanen Komatsu 845 kuormatraktorilla. Kevät on jo pitkällä Pohjanmaan lakeuksilla, ja tämän kelirikkotyömaan jälkeen edessä onkin pieni seisokki. Vaikka työn kausiluonteisuutta ja vuotuisia seisokkeja usein manataan, Laitalaa ne eivät haittaa, oikeastaan päin vastoin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.