Metsäkoneurakointi

Suupohjan Konehakkuu Oy:n Raimo Leikas: Urakointi on elämäntapa

Suupohjan Konehakkuun tarina sai alkunsa marraskuun 11. päivä 1988, kun yrittäjä Raimo Leikas aloitti metsäkoneurakoinnin. Alkuun kalustona palveli Finntrack 350 H tela-alustainen harvesteri, joka kuitenkin osoittautui heiveröiseksi ja vaihdettiin nopeasti toiseen. Vielä tuolloin koneellisiin hakkuisiin suhtauduttiin ennakkoluuloisesti etenkin harvennuksilla, Leikas muistelee. Pikkuhiljaa hommat ovat kuitenkin laajentuneet, ja nykyisin yrityksellä on kaksi omaa koneketjua, sekä aliurakoitsijoiden kautta kolme motoa ja neljä ajokonetta.

Raimo Leikas
Tulevaisuus hirvittää metsäkoneurakoitsija Raimo Leikasta. Muuttunut maailmantilanne on nostanut urakoinnin kustannuksia ja uhkaa toiminnan kannattavuutta. Myös pätevän työvoiman saatavuus on nyt noussut haasteeksi. Harjoittelijoita olisi tarjolla oppilaitoksista, mutta jotenkin olisi ratkaistava miten yritykselle voidaan kompensoida perehdyttämisen vaatima aika ja alkuun koneen alhaisempi tuottavuus

Vuonna 1990 yritys aloitti urakoinnin Metsäliitolle, ja viisi vuotta myöhemmin yhtiömuoto ja yrityksen nimi vaihtuivat nykyisiin. Samalla kalusto päivittyi järeämpään, Logman 801 harvesteriin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.