Metsäkoneurakointi

Nopeat kuljetuspalvelut parantavat raskaskonealan palvelua

Komatsu Forest Original Spare Parts

Kuluttajapuolella nettikauppa ja valmistavan teollisuuden Just-In-Time -filosofia siirtävät tavaraa varastoista kumipyörille. Kokoonpanoa suorittavalle verstaalle oleellisin asia on perille saapumisen oikea ajoitus minuutin tarkkuudella, vaikka tilaus on saatettu tehdä jo kuukausia aiemmin. Raskaskonealan korjaamopalveluissa pelkkä tavaran tarkka perilletulon ajoitus ei riitä. Lisävaatimuksena Just-In-Time -rutiiniin verrattuna on minimoida tilauksen ja toimituksen välinen aika, lisäksi varaosan tulisi saapua perille niin varhain aamulla, että verstaan normaalihintainen seitsemästä neljään -työaika olisi käytössä osaa asennettaessa.

Komatsu Forest hyödyntää nopeita kuljetuksia

Komatsu Forest Oy vastaa Komatsu-metsäkoneiden markkinoinnista ja huoltopalveluista Suomessa ja Baltiassa. Kotimaassa yhtiöllä on palveluverkosto, jossa on kolme omaa huoltopistettä verstaineen ja näiden lisäksi yksitoista sopimushuoltoyritystä, jotka ovat sijoittuneet eri puolille metsäistä Suomea. Baltiassa toimii kolme Komatsu-koneisiin erikoistunutta huoltoyritystä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuoden 2016 keväällä Komatsu Forest Oy lähti hyödyntämään yli-yön -toimituksia huolto- ja korjaamopalveluissaan. Lähtökohta oli hyvä: Komatsu-metsäkoneiden varaosien keskusvarasto sijaitsee Tukholman lähellä Arlandan lentokentän liepeillä. Sieltä lähtee ja sinne saapuu jatkuva tavaravirta, johon oli hyvä liittyä. Täydet kuormat suuntaavat Arlandasta eri puolille maailmaa ja Suomeen, jonne kollit lähtevät lentäen ja siirtyvät jo ennen puolta yötä kumipyörille. Jakelureittien loppupäässä kuormat mahtuvat ketteriin pakettiautoihin.

Kehittymisen potentiaalia

Yli-yön -järjestelmä toimii jo nyt erinomaisesti. Tällä hetkellä kaikki viisitoista Komatsu-metsäkonekorjaamoa on nopean jakelun piirissä, Iltapäivän puoli viideltä tehty tilaus on aamuseitsemältä perillä Vaasa-Ilomantsi -linjan eteläpuolisissa huoltopisteissä. Pohjoinen Pohjanmaa saavutetaan paria tuntia myöhemmin, Lappiin tavara ehtii ennen puolta päivää. Baltiassa raja on klo 12.00.

Komatsu Forest Oy:ssä luotetaan myös siihen, että yli-yön -palvelu kehittyy tulevaisuudessa: kollien maksimikoot poistuvat ja kotimaan huoltopisteiden välinen liikenne saadaan liitettyä samaan yhteyteen.

Loppuasiakkaalle eli koneyrittäjälle jokainen säästetty seisontatunti on rahanarvoista. Päiväsaikaan ja verstastiloihin siirtynyt asennustyö on laadukkaampaa ja edullisempaa kuin maastoasennukset. Komatsu Forestille hyötyjä kertyy varastojen kevenemisestä.  Se on näkynyt jo vajaan vuoden jälkeen tyhjentyneinä varastohyllyinä ja edullisempina varaosien hintoina.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Komatsu Forest on yksi maailman suurista metsäkoneiden valmistajista. Sen kokoonpanotehtaat sijaitsevat Ruotsin Uumajassa sekä USA:n Chattanoogassa. Komatsu Forest valmistaa hakkuu-ja ajokoneita, hakkuulaitteita sekä metsäkoneiden varusteita ja se työllistää 1400 henkilöä. Komatsu Forest on edustettuna kaikkialla maailmassa, missä harjoitetaan kehittynyttä metsätaloutta, sen markkinoinnista ja palveluista vastaavat omat myyntiyhtiöt sekä jälleenmyyjät. Yritys on osa japanilaista Komatsu Ltd:tä, joka hankki Valmet-metsäkoneet omistukseensa vuonna 2004. Komatsu-tuotemerkki otettiin käyttöön vuonna 2011. 

Komatsu Forest Oy on suomalainen tytäryhtiö, jonka vastuulla on Komatsu-metsäkoneiden markkinointi, myynti ja huoltopalvelut Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.