Metsäkoneurakointi

Simulaattorit – oikotie tietoon ja parempaan tuottavuuteen

Komatsun simulaattorit tarjoavat täydellisen oikotien uusiin tietoihin ja valmiuksien parantamiseen. Tammikuussa esiteltiin kaksi uutta simulaattorimallia, täysversio KF 500 ja kannettaviin tietokoneisiin tarkoitettu KF 50. Uusissa malleissa on lukuisia uutuuksia, jotka parantavat toimintaa ja suorituskykyä entisestään.

Molemmissa simulaattorimalleissa on täysin uudistettu ohjelmisto, ja ne sisältävät uusimmat hakkuukone- ja kuormatraktorimallit. Simulaattoreissa on myös mahdollista valita erilaisia varustevaihtoehtoja, kuten vakiokuormain ja yhdistelmäkuormain, S- ja C-tyypin hakkuulaite sekä joukkokäsittely. Jännittävä uutuus on myös VR-optio, joka nostaa ajokokemuksen uudelle tasolle VR-tekniikan avulla.

Simulaattorista löytyy Forest Editor, jolla on mahdollista luoda erilaisia maisemia ja puustoja. Näin käyttäjä voi harjoitella metsässä, joka vastaa puulajeiltaan, maastoltaan ja tiheydeltään todellista työympäristöä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kaikissa simulaattoreissa on myös moninpelitoiminto, jolla kahta simulaattoria voidaan käyttää samassa näkymässä, mikä mahdollistaa kuormatraktoreiden ja hakkuukoneiden yhteistyön. Moninpelitila sisältää tilastot, joista nähdään tiimin tulos – kannustava apuväline suorituksen parantamiseksi entisestään. Saatavana on myös valinnainen opettaja-asema, jolla kouluttaja tai kokenut simulaattorin käyttäjä saa paremman, dynaamisemman yleisnäkymän ja voi paremmin olla vuorovaikutuksessa muiden kuljettajien kanssa.

Komatsun simulaattorit tarjoavat realistisen kokemuksen Komatsu-koneella ajamisesta, mutta huomattavasti oikeaa konetta edullisemmin ja turvallisemmin. Simulaattoreilla voidaan sekä kouluttaa uusia metsäkoneen kuljettajia että auttaa kokeneita kuljettajia kehittämään ajotekniikkaansa ja tätä kautta parantamaan tuottavuuttaan.