Metsäkoneurakointi

Komatsu 901XC – harvennusspesialisti kahdeksalla pyörällä

Komatsu 901XC

8-pyöräisen Komatsu 931XC:n menestyksen vanavedessä tulee nyt seuraaja Komatsu 901XC – ketterä harvennuskone erinomaisilla maastoajo- ja vakausominaisuuksilla. Hakkuukone kuuluu Komatsu Forestin uuteen XC-tuotesarjaan, joka sisältää erityisesti ääriolosuhteisiin kehitettyjä koneita ja varusteita.

Uusi Komatsu 901XC on kaivattu hakkuukoneuutuus harvennukseen mäkisissä maastoissa ja pehmeillä alustoilla. 8 pyörää yhdessä luotettavan Komatsu-konseptin kanssa antavat koneelle erinomaisen vakauden, loistavat maastoajo-ominaisuudet ja pienen pintapaineen – mikä puolestaan vähentää maaperävaurioita. Komatsu 901XC kuuluu Komatsu Forestin uuteen XC-tuotesarjaan, joka sisältää erityisesti vaativiin olosuhteisiin kehitettyjä koneita ja varusteita.

Kaikki Komatsun hakkuukoneet perustuvat testattuun Komatsu-konseptiin, joka esiteltiin jo vuonna 1984 ja joka on tehnyt Komatsu Forestista vakaiden hakkuukoneiden markkinajohtajan. Konsepti pohjautuu keskelle sijoitettuun ohjaamoon ja kuormaimeen, mikä jakaa pintapaineen tasaisesti ja pitää painopisteen matalalla. Muita ainesosia ovat jäykkä runkonivel sekä keinuakseli, joka yhdessä ohjaamon kallistussylinterien kanssa takaa ylivoimaisen vakauden ja myötäilyn vaikeassa maastossa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vakaa Komatsu-konsepti on ollut pohjana 8-pyöräisen hakkuukoneen kehitystyössä. XC-sarjan hakkuukoneissa on lisäksi yhdistetty 6-pyöräisten hakkuukoneiden keinuva taka-akseli teliin ja tuloksena on täysin ainutlaatuinen kaksoiskeinuva teli, Komatsu Double Pendling Comfort Bogie, mikä takaa erinomaiset maastoajo-ominaisuudet.

901XC on luonnollisesti varustettu samoilla korkealaatuisilla komponenteilla kuin muutkin Komatsu-hakkuukoneet. Koneessa on erittäin tehokas dieselmoottori, joka täyttää tiukat ympäristövaatimukset erittäin pienillä ympäristölle haitallisten hiukkasten ja typpioksidien päästöillä. Lisäksi kone on varustettu Komatsu Forestin ainutlaatuisella 3PS-kolmipumppuhydrauliikalla, jonka tuotto on peräti 548 litraa 1500 r/min nopeudella. 3PS:n ainutlaatuinen paineen ja virtauksen optimointi mahdollistaa useampien kuormain- ja hakkuulaitetoimintojen samanaikaisen käytön ja maksimaalisen hydraulitehon koneen erinomaisten yhteiskäyttöominaisuuksien ansiosta.

Muiden Komatsu-hakkuukoneiden tapaan kuljettajan työympäristö 901XC:ssä on erittäin suorituskykyinen. Esimerkkeinä monista eduista voidaan mainita tilava ohjaamo, hyvä näkyvyys, älykäs näytön sijainti sekä oikaisutoiminto, jonka ansiosta kuljettaja istuu aina vaakasuorassa. Lisäksi ohjaamon ilmavirta on suuri, mikä pitää sisäilmaston aina oikeana. Ergonominen istuin voidaan varustaa käännettävällä istuinpylväällä, jolloin sitä voidaan kääntää 180 astetta. Saatavana on useita lisävarusteita, kuten ylimääräinen säilytystila, lisävalot ja lattialämmitys sekä kolme eri kahvajärjestelmää mukaan lukien EME, joka parantaa työympäristöä entisestään.

Komatsu Forestin hydrostaattisen ja tehon optimoivan voimansiirron ansiosta moottorin teho voidaan hyödyntää maksimaalisesti, mikä antaa suurta etua vaikeakulkuisessa maastossa ja erinomaiset kiipeilyominaisuudet. Tämä sopii luonnollisesti hyvin 901XC:hen, jossa on lisäksi vahvistetut voimalinjan kardaaniakselit – jotta se olisi parhaimmillaan vaikeassa maastossa. Toinen tärkeä etu mäkisessä maastossa harvennettaessa on kuormaimen ja ohjaamon oikaisutoiminto, joka tekee koneesta voimakkaan myös kaltevalla alustalla. Tämä on kaikissa Komatsun hakkuukoneissa ja se on suuri etu jyrkässä maastossa työskenneltäessä, koska muussa tapauksessa kuormain menettää kääntövoimaansa vastamäkeen työskenneltäessä. 901XC:n kuormaintoiminto helpottaa tarkkuustyöskentelyä ja oikean puun valintaa erityisesti silloin, kun hakkuulaite on täysin ulkona. Koneen vakauden ansiosta myös työskentely pitkillä ulottumilla on tehokkaampaa. Komatsu 901XC on lyhyesti sanottuna vakaa kone, jonka maastoajo-ominaisuudet ovat erinomaiset ja joka soveltuu täydellisesti harvennuksiin jyrkässä maastossa ja huonosti kantavalla maaperällä.