Metsäkoneurakointi

Komatsu Days – 2020 tuotelanseeraukset

Skogsnolia-messujen yhteydessä Uumajassa järjestetyssä Komatsu Days-tapahtumassa esiteltiin tekniikaltaan Stage 5-päästötasolle päivitetyt kuormatraktorit ja hakkuukoneet. Kaikkiaan Komatsu 2020-tuoteohjelma käsittää kuormatraktorimallit 855, 875 ja 895 sekä kaikki hakkuukonemallit: 901, 901XC, 911, 931, 931XC ja 951.

Uusissa kuormatraktoreissa on valittavissa Speedshift, eli portaaton siirtyminen kahden nopeusalueen välillä. Digitaalinen kuormaimen täsmäohjaus Smartflow kuuluu jatkossa vakio-ominaisuuksiin.

Linnavuoren AGCO Power-tehtaan kanssa yhteistyössä kehitetyt kuutosmoottoriset koneet saavuttivat Stage 5-päästörajat pienimmin mahdollisin toimenpitein; Pakokaasujen SCR-jälkikäsittelyllä ja lisätyllä partikkeliloukulla. Näin EGR-tekniikkaa ei tarvita. Partikkeliloukusta poistetaan sinne kertynyttä nokea ja tuhkaa jatkuvalla passiivisella poltolla sekä kuljettajan ohjaamalla aktiivisella poltolla. Moottorin ja sen pakokaasujen lämpötilan stabiloimiseksi polttoaineen ruiskutusrytmiä on muutettu. Polttoaineen mahdollisimman korkea laatu ja alhainen rikkipitoisuus ovat valmistajan pysyviä suosituksia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.