Metsäkoneurakointi

Komatsu C124 – uusvanha hakkuulaite saa neljä syöttöpyörää

Komatsu C124

Komatsu Forest esitteli Elmia Woodissa C123:n päivitetyn version, Komatsu C124:n, jonka uutuutena on neljäs vetävä syöttöpyörä. C124 on edeltäjänsä tapaan yleishakkuulaite, joka takaa erinomaisen tuottavuuden, laadun ja käyttövarmuuden. Arvostetut ominaisuudet, Constant Cut ja mahdollisuus valita joukkokäsittely lisävarusteena, ovat luonnollisesti mukana. Lisäksi hakkuulaitteeseen on mahdollista valita integroidut työvalot.

Neljän vetävän syöttöpyörän konsepti tuli C144:n mukana ja se on ollut suuri menestys markkinoilla. C124 rakentuu nyt samalle periaatteelle. C-hakkuulaitteessa syöttöpyörät kannattavat runkoa. Ne keskittävät rungon ja pitävät syötön tehokkaana kitkan ollessa pieni, koska puristuspaine voidaan pitää alhaisena. Tämä puolestaan säästää polttoainetta. Neljännen vetävän syöttöpyörän tuoma uudistus tekee C124:stä entistä tuottavamman hakkuulaitteen, erityisesti pieniä ja/tai mutkaisia runkoja käsiteltäessä.

Rungon keskittäminen C-hakkuulaitteessa varmistaa myös varman ja tarkan pituus- ja läpimittamittauksen. Lisäksi karsintaterien läpimitta-anturit ovat C124:ssä kiinteät eikä niitä tarvitse kalibroida uudelleen huoltojen jälkeen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Toinen C124:n suuri uutuus on mahdollisuus valita integroidut työvalot. Hakkuulaitteessa olevilla työvaloilla on monia etuja. Ensinnäkin kuljettajan on helpompi asemoida hakkuulaite puuta vasten. Se vähentää myös kiviin ja muihin maastossa oleviin esteisiin sahaamisen vaaraa sekä helpottaa tukin laadun arviointia syötön aikana. Kaikki nämä tekijät edistävät tuottavuutta ja vähentävät seisokkeja.

Constant Cut -sahayksikkö otettiin käyttöön vakiovarusteena jo C123:ssa. Constant Cut pitää ketjunopeuden oikeana koko katkaisun ajan Sen ansiosta sahamoottori ei joudu koskaan ylikierroksille, mikä tehostaa katkaisua ja parantaa tuottavuutta. Hakkuulaitteessa on uusi vankkarakenteinen laippakiinnitys. Toinen laadullinen parannus on, että laipan palautusvoimaa on parannettu. Sahayksikkö on suunniteltu erittäin kestäväksi ja mahdollisimman vähähuoltoiseksi.

Hakkuulaite voidaan varustaa joukkokäsittelyllä, mikä lisää monipuolisuutta, sillä nyt sitä voidaan käyttää entistä vaihtelevammissa hakkuissa. Laitteet on kehitetty erittäin helpoiksi huoltaa.

C124:n rungossa keveys yhdistyy voimaan. Kaatonivelen suuri kallistuskulma varmistaa tehokkaan hakkuun jyrkässä maastossa. Se vähentää rungon komponentteihin kohdistuvaa rasitusta, mikä parantaa hakkuulaitteen toimintavarmuutta ja kuljettajan työmukavuutta. Hakkuulaitteen valetut karsintaterät ovat erittäin kestävät ja takaavat erinomaisen rungonkäsittelyn. C124:ssä on edeltäjänsä tapaan älykäs letkunveto, mikä takaa letkujen hyvän kestävyyden ja helpon vaihdon. Lisäksi hakkuulaitteessa on helppopääsyiset huoltokohteet, mikä pitää seisokit lyhyinä ja tuottavuuden korkeana.

Komatsu C124
C124 Tekniset tiedot
Syöttöpyörien suurin avauma 650 mm
Yläterien suurin avauma 625 mm
Alaterien suurin avauma 700 mm
Suurin leveys 1 750 mm
Korkeus yläterään 1 595 mm
Korkeus (sis. rotaattori) 1 730 mm
Paino (kuivana) alkaen 1 225 kg
Syöttönopeus 0-5 m/s
Syöttövoima, brutto Syöttöpyörämoottorista riippuen: 23,7 kN / 28,3 kN
Syöttöpyörät, tyyppi Teräs
Karsintaterät, maks. lkm 5
Karsintaläpimitta, kärki vs kärki 460 mm
Sahalaippa Vakio: 75 cm Valinnainen: 82,5 cm
Sahamoottori 19 cm³/kierr.
Suurin teor. kaato-/katkaisuläpimitta 650 mm
Suositeltu suurin hydraulivirtaus 625cc: 255 l/min. 750cc: 300 l/min
Suurin hydraulipaine 28 Mpa