Kuljetus

Jokapyörävetoinen Renault Trucks K 520 8x8 vahvistaa Erihinaus Oy:n kalustoa

Vantaalta luovutettiin heinäkuussa 2024 Erihinaus Oy:lle Suomen ensimmäinen Renault Trucks K 520 8x8 kuorma-auto. Kyseinen auto on Italiassa Omars S.p.a. päällirakentama raskas hinausauto varustettuna rotator nostopuomilla. Muutenkin kattavasti tehtävään varusteltu auto viimeisteltiin varusteluiden osalta Volvo Truck Center Vantaan toimesta. Tämä järeä työkalu tullaan näkemään erilaisissa hinaus- ja pelastustehtävissä Etelä-Suomen alueella.

Renault Trucks K 520 8x8, Erihinaus Oy

Renault Trucks K 520 8x8 on raskaan kaluston hinausajoneuvo, joka on suunniteltu erityisesti vaativiin hinaus- ja pelastustehtäviin. Tämä 8x8 vetotavalla varustettu hinausauto tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja vakauden haastavimmissakin maasto-olosuhteissa, kiitos sen vankan rakenteen ja tehokkaan voimansiirron.

Autossa on 13 litrainen 390 kW dieselmoottori, joka takaa riittävän vääntömomentin ja vetovoiman raskaitakin kuormia hinattaessa. Sen vankka alusta ja kestävät akselit mahdollistavat suurten ja painavien ajoneuvojen tehokkaan ja turvallisen siirtämisen. Lisäksi Renault Trucks K 8x8 hinausauto on varustettu edistyneillä hydrauliikkajärjestelmillä ja nostureilla, jotka helpottavat ajoneuvojen nostamista ja siirtämistä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Renault Trucks K 8x8 hinausauton ohjaamo on suunniteltu kuljettajan mukavuutta ja turvallisuutta silmällä pitäen, tarjoten hyvän näkyvyyden ja ergonomisesti sijoitetut hallintalaitteet. Ajoneuvoon voidaan myös integroida erilaisia lisävarusteita ja -laitteita tarpeiden mukaan, mikä tekee siitä monipuolisen työkalun pelastus- ja hinausalan ammattilaisille. Omars S.p.A. on päälirakenteiden valmistaja, joka on erikoistunut korkealaatuisten ja kestävien ajoneuvojen päälirakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Innovatiiviset ratkaisut varmistavat, että jokainen tuote täyttää tiukimmatkin laatu- ja turvallisuusvaatimukset. Kokonaisuutena Renault Trucks K 8x8 hinausauto on luotettava ja suorituskykyinen ratkaisu kaikille, jotka tarvitsevat voimakasta ja monikäyttöistä hinausajoneuvoa erittäin vaativiin olosuhteisiin.

Renault Trucks K 520 8x8

 • 13L 390kW/2550Nm moottori
 • Optidriver Xtended ATO 2614 vaihteisto ryömintävaihteilla 2+1
 • Optibrake+ moottorijarru
 • PMR 3361 napavälitteinen vetopyörästö
 • Vetotapa 8x8
 • Vahvistettu 3-lehtinen etujousitus
 • Vahvistettu 11-lehtinen takajousitus
 • Tekninen kokonaismassa 50t
 • Päällirakentaja Omars S.p.a.
 • Varustelu: Volvo Truck Center Vantaa, mekaanikko Arseni Leinonen
 • Valoraudat: RST-Steel
Renault Trucks K 520 8x8, Erihinaus Oy

- Äärettömän hieno tuote kaikkineen. Saimme käyttökoulutusta hiljattain, kun Omars Italiasta yhteyshenkilö lensi Suomeen ohjeistamaan laitteiden käytössä. Auto tulee esille myös Power Truck Show:hun 9.-10.8. osastollemme U414, joten tervetuloa tutustumaan, Erihinaus Oy:n Pasi Kellokumpu sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Renault Trucks mallisto on kattava pakettiautoista kaikkein raskaimpiin ratkaisuihin. Tämä Erihinaukselle toimitettu Renault Trucks K 8x8 hinausauto on loistava esimerkki siitä, mihin kaikkeen mallistomme taipuu. Kyseinen alusta jokapyörävetoisena edustaa Suomen markkinoilla harvinaisempaa vetotapaa. Myös Euroopan tasolla puhutaan erikoisesta laitteesta, kun 8x8 hinausautoja ei liikaa löydy sieltäkään, Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Juha Mattila kertoo.

- Ajoneuvo varustettiin RST Steelin valoraudalla, johon asennettiin parkit ja majakkatoiminnolliset Lazer lisävalot. Lisäksi siihen asennettiin nosturin kaukosäätimelle teline, joka varoittaa kuljettajaa, jos kaukosäädin on unohtunut laittaa paikoilleen. Ajoneuvon takaosaan lisättiin majakat, ja oikeaan kulmaan asennettiin peruutuskamera, Volvo Truck Center Vantaalla Erihinaus Oy:n varusteluista vastannut mekaanikko Arseni Leinonen kertoo.