Metsäkoneurakointi

Roger Lejeune: 20 000 euron Einarin Palkinto Kongon gorillojen suojeluun

Einari Vidgrén Säätiö palkitsi jokavuotiseen tapaan metsäalan osaajia stipendein kesän alussa. Tänä vuonna 20 000 euron arvoisen päähuomionosoituksen sai belgialainen Roger Lejeune, joka luonnollisesti oli henkilökohtaisesti vastaanottamassa palkintoa Vieremällä 4.6.2024.

Roger Lejeune
Roger Lejeune vastaanotti Einari Vidgrén Säätiön päähuomionosoituksen, Einarin Palkinnon kesäkuun alussa Vieremällä. Hänen puunkorjuuyrityksensä CC Bois on toiminut yli 30 vuotta ja ollut aikoinaan tavaralajimenetelmän pioneeri niin Keski-Euroopassa, Venäjällä kuin Chilessäkin. Taustalla Ponsse Scorpion, jollainen hänen yritykselleen, CCBois SA:lle oli tulossa seuraavalla viikolla urakoimaan Saksan ja Ranskan metsähallituksille.

Metsätrans tapasi Roger Lejeunen KWF-Tagung näyttelyssä, yllättäen Ponssen osastolla. – Palkinto tuli minulle suurena yllätyksenä. Ja oli selvää, että tulen noutamaan sen henkilökohtaisesti. Harmi vain, ettei Einari enää ole täällä, jotta hän olisi voinut osallistua, Lejeune totesi.

Palkintosumman Lejeune kertoo luovuttavansa Kongon gorillojen suojeluun. – Liian moni katsoo luontoa vain rahan kautta. Olen suuri gorillojen fani, ja haluan antaa myös takaisin luonnolle, hän perusteli.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lue lisää Roger Lejeunen tarinasta Einari Vidgrén Säätiön-sivuilta löytyvästä artikkelista: Roger Lejeune, tavaralajimenetelmän puolestapuhuja