Metsäteollisuus

Muutosneuvottelut päätökseen, UPM lopettaa biokomposiittiliiketoiminnan 2024 loppuun mennessä

UPM tiedotti kesäkuussa suunnitelmasta lopettaa UPM Biocomposites -liiketoiminta. Muutosneuvottelut on nyt saatu päätökseen Suomessa ja Saksassa, ja yhtiö on päättänyt lopettaa biokomposiittiliiketoimintansa vuoden 2024 loppuun mennessä.

UPM

UPM Biocomposites on yksi niistä uusista liiketoiminnoista, joihin UPM on investoinut viimeisten 15 vuoden aikana. Tuotteet, UPM Profi ja UPM Formi, ovat kestävän kehityksen näkökulmasta parempia kuin enimmäkseen fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvat vaihtoehdot, ja ne on otettu hyvin vastaan markkinoilla. Kumpaankaan tuotteeseen perustuva liiketoiminta ei ole kuitenkaan pystynyt osoittamaan, että sillä olisi potentiaalia skaalautua ja tuottaa jatkuvasti positiivisia liiketoimintatuloksia.

Päätös lopettaa biokomposiittiliiketoiminta merkitsee UPM Profi ja UPM Formi -tuotelinjojen tuotannon ja myynnin lopettamista. Lahden ja Bruchsalin tuotantolaitokset suljetaan pysyvästi. Yhtiö selvittää edelleen mahdollisuuksia markkinoida valettuja kuituratkaisuja ja ylläpitää niihin liittyviä hankkeita osana tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa. Muutos vaikuttaa yhteensä 59 työpaikkaan.