Metsäteollisuus

Stora Enson hakkuukohteiden tarkastukset valmistuneet, puunkorjuu jatkuu

Stora Enso on saanut päätökseen luontoarvoiltaan arvokkaiden hakkuukohteiden tarkastukset Suomessa. Tarkastukset käynnistettiin Kainuussa 15.8. havaitun vakavan ympäristövahingon seurauksena. Keskeytetyillä hakkuukohteilla tehdyissä tarkastuksissa ei löytynyt sääntöjenvastaisuuksia. Näin ollen Stora Enso on käynnistänyt hakkuut näissä kohteissa uudelleen.

metsä

Tarkastuksissa uudelleenarvioitiin korjuukohteisiin liittyvät toimintaohjeet, hakkuusuunnitelmat ja riskit. Korjuukohteiden tarkastusten lisäksi Stora Enso on aloittanut ympäristökoulutukset, ja yhtiö on käynnistänyt kattavan puunhankinnan suunnittelu-, toteutus- ja valvontaprosessien auditoinnin kolmannen osapuolen kanssa. Yhtiön sisäinen tutkinta Hukkajoen tapahtumista on myös valmistunut.

Stora Enso teki Kainuun ELY-keskukselle ilmoituksen 28.8. yhdestä epäillystä sääntörikkomuksesta koskien purokohdetta, jossa elää raakkuja. Kainuun ELY-keskus teki maastotarkastuksen kyseiselle purokohteelle Puolangalla 5.9. ELY-keskuksen tekemien havaintojen perusteella kohteella on tapahtunut luonnonsuojelulain vastaista toimintaa, joka johtaa jatkotoimenpiteisiin. ELY-keskuksen 6.9. julkaiseman tiedotteen mukaan Puolangan kohde kuitenkin poikkeaa Hukkajoen tapauksesta sekä puron ja sen lähiympäristön ominaisuuksien että toiminnan mittakaavan osalta, eikä kohde näin ollen edellytä vastaavanlaisia akuutteja kunnostustoimenpiteitä kuin Hukkajoella.