Kuljetus

Scania esittelee IAA:ssa ProDriver-valmennustyökalun – luotu kuljettajilta kuljettajille

Scania esittelee nyt täysin uuden digitaalisen Scania ProDriver -valmennuspalvelun, joka mahdollistaa tehokkaan kuljettajan ajotavan kehittämisen. ProDriver lupaa jopa viiden prosentin polttoainesäästön, kun sovelluksen ohjeistukset muutetaan käytännön toiminnaksi hauskalla ja käytännöllisellä tavalla. Scania ProDriver perustuu pelilliseen oppimiseen perinteisen koulutuksen sijaan.

Scania ProDriver
Scania ProDriver on digitaalinen palvelu kuljettajien valmentamiseen ja ajotavan kehittämiseen.

- Kyse on kuljettajien tietämyksen lisäämisestä ja tavasta oppia uusia taitoja vaivattomasti, sanoo Andrea Wetterberg, Scanian palveluportfolion johtaja.

- Tämän palvelun avulla voimme auttaa asiakkaitamme vähentämään polttoaineenkulutusta ja parantamaan kokonaistaloudellisuutta, sekä saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- On hienoa, että meillä on nyt kuljettajiin keskittyvä digitaalinen palvelu. Juuri he vaikuttavat suoraan siihen, miten hyvin polttomoottorikäyttöiset kuorma-automme toimivat maanteillä. Tavoitteenamme on tehdä taloudellisena kuljettajana olemisesta hauskaa ja palkitsevaa.

Scania ProDriver
ProDriver-palvelua käytetään jo aiemmin lanseeratun Scania Driver -sovelluksen ja internetpohjaisen My Scania -portaalin avulla.

ProDriver-palvelua käytetään jo aiemmin lanseeratun Scania Driver -sovelluksen ja internetpohjaisen My Scania -portaalin avulla. Se on tarkoitettu polttomoottorilla varustettuihin kuorma-autoihin ja soveltuu parhaiten kauko- ja alueliikenteeseen, mutta sitä voidaan käyttää myös muissa ajotehtävissä. Palvelu perustuu ajoparametreihin, kuten joutokäyntiin, ennakointiin ja rullaukseen, ja se käyttää vertailussa palveluun tallentuneita muiden kuljettajien todellisia ajotietoja.

Scanian kuljettajan ajotapaan liittyvillä palveluilla on pitkä historia. Nyt julkaistava Scania ProDriver täydentää kuljettajahallintapalveluja ja voi auttaa kuljettajia ymmärtämään, miten he voivat muuttaa ajokäyttäytymistään helposti ja motivoivalla tavalla.

Kuljettajille tarjotaan selkeää, konkreettista oppimateriaalia, kuten tekstejä, videoita ja äänitunteja, sekä mukaansatempaavia tehtäviä, joissa he voivat kokeilla oppimiaan asioita. Kuljettajia palkitaan myös taitotason ylläpitämisestä. Kalustopäälliköt voivat seurata kuljettajien sitoutumista ja kannustaa heitä oppimisen edistymiseen. Automaattinen analysointi vapauttaa kuljettajien aikaa muihin tehtäviin.

- Scania ProDriver on uuden alku, Wetterberg sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- ProDriver-palvelun avulla voimme tukea asiakkaitamme saavuttamaan turvallisemman ajotavan, sekä helpon väylän taloudellisempiin ja ympäristöystävällisempiin kuljetuksiin.

Vuoden 2025 aikana kaikki uudet polttomoottorilla varustetut Scania-kuorma-autot varustetaan Scania ProDriver -ohjaimella. ProDriver on tietenkin saatavilla myös jo olemassa oleviin Scania-kuorma-autoihin.

- Scania ProDriver ei korvaa säännöllistä kuljettajakoulutusta, mutta se todella lisää ammattikuljettajien mahdollisuuksia kehittyä paremmaksi , Wetterberg sanoo.

- Digitaalisen palvelun tarjoaminen kuljettajien kehittämiseen tässä mittakaavassa on alan ensimmäinen ja uskomme palvelun auttavan kuljetusyrityksiä merkittävästi kehittämään liiketoimintaansa.

Scania ProDriver
Oppitunnit tuodaan sovellukseen videoina, teksteinä, kuvina, ääninä sekä kyselyinä. My Scania-portaali on kanava, josta kuljettajien edistymistä voi seurata.