Puutavara-autoilu

Laukaalaiselle puutavara-autoilija Tommi Koljoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Vesannon Kuljetus Oy:n laukaalaiselle kuljetusyrittäjä Tommi Koljoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Tommi Koljonen

Stipendiä esittivät Ammattiopisto Gradian lehtori Mika Kinnunen, Koneurakointi Mäkelä & Suomalainen Ay:n yrittäjä Mikko Mäkelä, Metsäkoneurakointi T ja P Pynnönen Oy:n yrittäjä Antti Pynnönen, Iisveden Metsä Oy:n metsäjohtaja Eero Riipinen, Kuljetus Strandman Oy:n yrittäjä Jarno Strandman ja Kuljetus Tarkiaisen yrittäjä Toni Tarkiainen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Tommi on loistava tyyppi! Näin autoilijakollegana Tommin kaltainen kaveri on yksi parhaista asioista. Jos jollakin on ongelma, Tommilla on takataskut täynnä ratkaisuja - hänellä on aina enemmän ratkaisuja kuin ongelmia. Tommi pyrkii työssään jatkuvaan tehokkuuteen, ratkaisukeskeisyyteen sekä järkevään ajojärjestelyyn niin omille autoilleen kuin alihankkijoilleenkin, kaikkien ollessa tasapuolisessa asemassa. Toiminnan laatua hän ylläpitää päivittämällä laatujärjestelmää jatkuvasti. Tommi on toiminut työnopettajana ja ohjaajana Gradialla puutavara-autonkuljettajakoulutuksissa ohjaten uusia kuljettajia alalle ja arvioinut Ammattiosaamisen näyttöjä useiden vuosien ajan. Hän on sielultaan puutavara-autoilija. Tommi kunnioittaa perinteitä, mutta hän on ottanut käyttöön uusia ratkaisuja ja kehittää niitä. Tommin kanssa voidaan käsitellä kaikkia aiheita, mitkä askarruttavat mieltä työasioissa ja muissakin. Hän auttaa ja pyrkii ratkaisemaan kavereiden ongelmia pyyteettömästi. Tommi on seuramies viimeisen päälle!”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.