Puutavara-autoilu

VAIKUTA JA ÄÄNESTÄ NYT: Suomen parhainta raakapuun tehdasvastaanottoa etsitään

Itä-Suomen yliopisto, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry ja Metsäteho Oy järjestävät kilpailun, jossa etsitään Suomen parhainta raakapuun tehdasvastaanottoa.

puutavarakuorma, Alucar pankot

Kilpailulla pyritään nostamaan esille hyviä, esimerkillisiä raakapuun tehdasvastaanottoja. Hyvä puun tehdasvastaanotto on puutavaralogistiikan kulmakivi.

– Kilpailussa kysymme näkemystä tehdasvastaanottotoiminnoista puutavara-autoyrittäjiltä ja autonkuljettajilta, siis niiltä puutavaralogistiikan rautaisilta ammattilaisilta, jotka käyttävät päivittäin tehdasvastaanottojen palveluja. Toivomme, että kilpailun esille nostamat hyvät, esimerkilliset tehdasvastaanotot toimivat kirittäjinä entistä parempiin tehdasvastaanottopalveluihin ja nykyistä kustannus- ja energiatehokkaampaan raakapuun logistiseen hankintaketjuun Suomessa, sanoo Kalle Kärhä Itä-Suomen yliopistosta.

Kalle Kärhä
Kalle Kärhä.

– Kilpailu avattiin FinnMETKO 2024 -messuilla elokuun lopussa Jämsässä. Suomen parhainta tehdasvastaanottoa voi äänestää lokakuun puoliväliin asti, siis vielä vajaan viikon ajan. Äänestää voi niin sellutehtaan kuin sahankin tehdasvastaanottoa, alleviivaa Kari Palojärvi Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:stä.

Kari Palojärvi
Kari Palojärvi.

– Terminaalit, esimerkiksi junaterminaalit on rajattu kilpailun ulkopuolelle. Kilpailu järjestetään osana EU-rahoitteista ACE – Ilmastoratkaisujen vauhdittaja -hanketta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Arviointiraati käy auditoimassa loka-marraskuussa eniten ääniä saaneet tehdasvastaanotot, minkä jälkeen Suomen parhain raakapuun tehdasvastaanotto palkitaan.

– Tehdyistä auditointikäynneistä Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston opiskelija Iita-Mari Kähkönen laatii kandidaatin tutkielmansa ja tekee myös Metsätehon tuloskalvosarjan ”Mistä on hyvä raakapuun tehdasvastaanotto tehty?”, paljastaa Heikki Pajuoja Metsäteho Oy:stä.

Heikki Pajuoja
Heikki Pajuoja.

Puutavara-autoyrittäjä ja autonkuljettaja, osallistu ja äänestä nyt Suomen parhainta raakapuun tehdasvastaanottoa!

Linkki kilpailuun: https://link.webropolsurveys.com/S/040B678259E949A0