Puutavara-autoilu

Inhimilliset resurssit puhuttivat Rukan puutavaraseminaarissa

Metsäalan kuljetusyrittäjät ry järjesti puutavaraseminaarin Rukalla 15. syyskuuta. Teemana olivat inhimilliset resurssit, ja monet puheenvuoroista pyörivätkin sen ympärillä, mistä pölliautoihin saadaan jatkossa riittävästi kuljettajia ja toisaalta kuinka nykyiset saadaan pidettyä alalla. Vaikka kuskien saatavuudessa on haasteensa, päivän yleistä henkeä pidettiin positiivisena ja ongelmia ratkaistavina.

Puutavaraseminaari, Ruka 15.9.2023
Inhimilliset resurssit-teemalla järjestetty seminaari oli houkutellut Koillismaalle noin 70 kuljetusyrittäjää ja sidosryhmien edustajia.

Tilaisuuden alkuun SKAL ry:n puheenjohtaja Jani Ylälehto esitteli ajankohtaisia kuulumisia kuljetusalalla. Maantiekuljetukset kattavat 90 prosenttia Suomessa liikutettavista tavaratonneista, luvanvaraisessa liikenteessä on 9500 kuljetusyritystä, 34 000 kuorma-autoa ja 8000 pakettiautoa. Alan liikevaihto on 6,5 miljardia, se työllistää 40 000 kuljettajaa ja kaikkiaan 100 000 henkilöä logistiikan parissa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.