Ajankohtaista

Uusi Volvo FH16: mukavuus ja teho yhdistyvät ylivertaiseksi tuottavuudeksi

Volvo Trucks on lanseerannut uuden Volvo FH16 -sukupolven, joka parantaa asiakkaiden tuottavuutta yhdistämällä uudet turvaominaisuudet, kuljettajakeskeisen työympäristön ja uusimmat tekniikat. Uusi lippulaivamalli kuuluu Volvo Trucksin seuraavan sukupolven ajoneuvoihin, jotka on suunniteltu kuljettajaa varten.

- Volvo FH16 on ensiluokkainen tuote, joka suoriutuu kaikkein vaativimmistakin tilanteista ja tarjoaa asiakkaille ja kuljettajille kaikki parhaat ominaisuudet, toteaa Roger Alm, Volvo Trucksin toimitusjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

-Uuden sukupolven myötä meillä on tarjota paketti, josta ei puutu mitään: teho ja polttoainetehokkuus sekä mukavuus ja tyyli kulkevat nätisti käsi kädessä. Volvo FH16 sisältää kaiken, mitä Volvon kuorma-autolta voi odottaa - ja enemmänkin. Se vahvistaa asemaamme raskaan ja vaativan kaukokuljetuksen brändinä, hän lisää.

Rohkea ulkomuoto kielii älykkäästä tekniikasta

Uuden kuorma-auton ulkoasua korostavat V-malliset ajovalot, joiden kristallimaiset tehosteet ovat osoitus kuorma-autojen pohjana toimivasta älykkäästä tekniikasta. Vesiputousteemainen säleikkö korostaa Volvo FH16 -lippulaivamallin vahvaa luonnetta ja perimää, ja hieman ulospäin suunnatut ajovalopaneelit parantavat ajoneuvon aerodynamiikkaa ja muodostavat sille vankan ilmeen.

- Uusi Volvo FH16 on muovannut aiempien sukupolvien tunnusomaisimpia elementtejä ja kehittänyt niitä edelleen. Esimerkiksi uudet huipputekniset ajovalot ovat nostaneet jo entuudestaan vahvan valoidentiteettimme seuraavalle tasolle, kun taas kuorma-auton koko etuosaa on muokattu antamaan entistä tehokkaampi vaikutelma ajoneuvosta, kertoo Ismail Ovacik, Volvo Trucksin ohjaamoiden pääsuunnittelija.

- Aiempaa rohkeampi, hienostuneempi ja itsevarmempi Volvo FH16:n ulkopuoli on osoitus siitä tosiasiasta, että tämä kuorma-auto on entistäkin yhdistetympi ja älykkäämpi, hän sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudistettu ihmisystävällinen kuljettajaympäristö

Uuden Volvo FH16:n sisustus on suunniteltu erityisesti kuljettajia ajatellen. Se on päivitetty uusilla korostusväreillä ja koristeilla, jotka huokuvat laatua ja ylellisyyttä. Uudessa kojetaulussa on käytännöllistä säilytystilaa ja täysin digitaalinen, 12-tuumainen korkearesoluutioinen mittaristo. Kuljettaja voi valita neljästä eri näyttötilasta ajotilanteen ja tarvittavien tietojen mukaan.

Kuljettajan alueelle saa 9-tuumaisen sivunäytön, jossa on infotainment, navigointijärjestelmä, kuljetusten tietojärjestelmä ja kameroiden seuranta. Näyttöön ulottuu vaivattomasti kuljettajan paikalta. Vuorovaikutukseen on monia keinoja: ohjauspyörän intuitiivisesti sijoitetuilla painikkeilla, äänikomennoilla tai suoraan kosketusnäytön ja näytön hallintapaneelin kautta.

Sekä mittaristo että sivunäyttö ovat käytettävissä useilla eri kielillä.

Uusien kuorma-autojen I-Shift -vaihteenvalitsin on uudistettu huipputason vakiovarusteeksi. Siinä on nyt valaistut vaihteenvalintasymbolit ja suorituskyvyn optimoivat uudet ajotilat.

Parantunut ohjattavuus ja tuottavuus

Aiempaa parempi etuakselin kuormakapasiteetti ja paremmat kanto- ja pusher-akselien ohjauskulmat parantavat uuden Volvo FH16:n ohjattavuutta ja tuottavuutta. Erityisen vaativaan käyttöön on saatavilla uusi 38 tonnin teli.

Koko alalle uusi turvallisuusominaisuus: mukautuvat kaukovalot

Uudessa Volvo FH16:ssa on mukautuvat kaukovalot. Ne parantavat kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta poistamalla automaattisesti tietyt LED-kaukovalojen osat käytöstä silloin, kun ne saattavat häiritä muuta liikennettä. Kaukovaloa säädetään, kun kamera ja tutka havaitsevat muita ajoneuvoja tai kun kamera havaitsee muutoksia kuorma-autoa ympäröivän valon määrässä.

Turvallisuusominaisuuksia parantavat myös alamäkiavustin, joka asettaa alamäkiajossa ilmenevää tarpeetonta kiihdytystä estävän enimmäisnopeuden, ja mukautuva vakionopeudensäädin (ACC), joka toimii nyt kaikilla nopeuksilla – jopa nollavauhdissa.

Uudessa kuorma-autossa on nyt vakiona elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä (EBS), jota esimerkiksi hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin ja ESC-ajonvakautusjärjestelmä tarvitsevat. Kuorma-autoon on saatavilla myös lisävarusteena Volvo Dynamic Steering ja kaistallapitoavustin sekä ajonvakautustoiminto.

Uuden Volvo FH16:n mittaristoon kuuluu myös liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Järjestelmä tunnistaa merkit, kuten ohituskiellot, tietyyppimerkinnät ja nopeusrajoitukset.

Näkyvyyttä voi täydentää myös kuorma-auton sivua kuvaavalla matkustajan puolen kameralla, jonka kuvaa näytetään sivunäytössä.

Lyömätön yhdistelmä vaativiin tehtäviin

Uusi Volvo FH16 on vaativien kuljetustehtävien kuningas 16 litran moottorillaan ja jopa 750 hv:n tehollaan, joita täydentävät parannettu ohjattavuus, uusimmat turvallisuustekniikat ja aiempaa perusteellisempi kuljettajan tuki.

Uusi palvelusopimus parantaa asiakkaiden kassavirtaa

Nopeasti kehittyneet yhteyspalvelut lisäävät kuljetusyritysten ajoneuvojen käyttöastetta ja optimoivat niiden hyödyntämisen.

- Volvo Trucksin uusi Volvo Flexi Gold -huoltosopimus on yhtä kattava kuin Volvo Gold -huoltosopimus. Uuden sopimuksen kustannukset ovat ennakoitavissa entiseen tapaan, mutta joustavuus ja liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin sopeutuminen on huomattavasti parempaa, Thomas Niemeijer kertoo.

Kuukausimaksut vaihtelevat arvioiduille vuosittaisille ajokilometreille asetetun 40 %: n joustavuusalueen mukaisesti. Joustava maksujärjestelmä auttaa kuljetusyrityksiä sopeuttamaan toimintaansa vuodenaikojen ja vaihtelevan kysynnän mukaan.

- Kuljetusyrityksiltä saadun palautteen perusteella markkinoilla tarvitaan entistä joustavampia huoltosopimuksia. Meillä on nyt käytössämme teknologia, joka mahdollistaa tällaiset dynaamiset ja yhteyksiä hyödyntävät ratkaisut, Volvo Trucksin huoltosopimusliiketoiminnan kehityspäällikkö Thomas Niemeijer toteaa.

Volvo Flexi Gold -huoltosopimus on saatavana tietyillä markkina-alueilla, ja se tuodaan vähitellen saataville myös uusilla markkinoilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy


Uusi Volvo FH16 lyhyesti

 • Ohjaamot: Matala makuuohjaamo, makuuohjaamo, Globetrotter-ohjaamo, Globetrotter XL ja Globetrotter XXL. Yksilöllisesti suunniteltavissa olevat ulko- ja sisäpuolen verhoilupaketit.
 • Moottorit: Eri päästömääräysten mukaisia dieselmoottoreita. D16K ja Euro 6 Step D saatavana seuraavina malleina: 550 hv / 2 800 Nm, 650 hv / 3 150 Nm ja 750 hv / 3 550 Nm.
 • Vaihtamisjärjestelmä: I-Shift ja ohjelmistopaketit eri käyttötarkoituksiin.