Ajankohtaista

Mercedes-Benz Vito uudistuu

Mercedes-Benz esitteli 10.3.2020 täysin uudistuneen Vito- pakettiauton ja Vito Tourer- tila-auton.

Vito on vuosien varrella todettu vahvaksi ja miellyttäväksi työkaluksi kaikkiin tavarankuljetuksen kuljetustarpeisiin. Vitosta on tarjolla kolme eri pituusvaihtoehtoa: 4895 mm, 5140 mm sekä 5370 mm. Akselivälit ovat ennallaan eli 3200 mm tai 3430 mm.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Nelisylinterinen dieselmoottori kahdella ahtimella

Nelisylinterinen dieselmoottori OM 654 korvaa edeltäjämoottorin OM 651. Jotta typen oksidien päästöjä saatiin pienennettyä edelleen suuremmilla kuormituksilla, OM 654 -dieselmoottorin yhteyteen on asennettu SCR-lisäkatalysaattori. Uudessa moottorissa sylintereiden etäisyys toisistaan on vain 90 millimetriä (edeltävässä moottorissa 94 mm), minkä ansiosta moottori on lyhempi ja siten pakokaasun jälkikäsittelyn komponentit on pystytty asentamaan heti moottorin kylkeen. Siten pakokaasun lämpötila on korkeampi, mikä tehostaa jälkikäsittelyä.  Moottorin OM 654 rakenteessa on toteutettu tehotaloudellisuutta parantavia teknisiä ratkaisuja kuten teräsmännät, männänpäihin porrastetut palotilasyvennykset ja alumiininen sylinteriryhmä. Sylinteripinnat on pinnoitettu Formula 1-moottoreissa käytetyllä NANOSLIDE®-menetelmällä. Moottorin ahtaminen on toteutettu kahden turboahtimen voimin. Ensimmäinen pienemmille kierroksille räätälöity ahdin on toteutettu säätyvin johdinsiivin, ja jälkimmäinen suuremmille kierroksille räätälöity ahdin on toteutettu hukkaportin valvomalla ahtopaineen säädöllä.

Uusi moottori kattaa, sekä kaksi- ja nelivetoisten malliversioiden yhteydessä, neljänä versiona teholuokat 100 kW – 176 kW.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ilmajousitus lisää mukavuutta

Mercedes-Benz Viton ja Vito Tourerin jousitus vaihtoehtoihin uutena vaihtoehtona uuden mallin myötä tulee Airmatic-ilmajousitus, joka säätää iskunvaimennusta ja jousituksen jäykkyyttä yksilöllisesti jokaisen pyörän osalta. Ilmajousituksen avulla maavara voidaan säätää kolmeen tasoon. Vaihtoehdot ovat perusajokorkeuteen verrattuna 10 mm matalampi tai 35 mm korkeampi ajokorkeus. Suuremmissa nopeuksissa jousitus laskee automaattisesti 10 mm matalamman ilmanvastuksen saavuttamiseksi.

Laajempi kirjo turvallisuusvarusteita

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi Vito ja Vito Tourer tarjoavat laajemman ajoavustin- ja turvallisuusvarusteiden valikoiman. Niitä ovat mm. aktiivinen etäisyysvakionopeudensäädin Distronic, aktiivinen pysäköintiavustin, 360 asteen kamerajärjestelmä, aktiivinen katveavustin, sivutuuliavustin, liikennemerkkiavustin, kaista-avustin, kaukovaloavustin ja aktiivinen jarrutusavustin.