Ajankohtaista

Ponsselle Etiikkapalkinto

Ponsse vastaanotti eilen Etiikkapalkinnon Oulussa järjestetyssä Arvoseminaarissa. Etiikkapalkinto myönnetään pohjoissuomalaiselle yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on omalla esimerkillään pitkäjänteisesti edistänyt merkittävällä tavalla eettistä arvomaailmaa omassa yhteisössään tai sen ulkopuolella, ja saanut aikaan konkreettisia tuloksia.

-Palkinto myönnetään yritykselle, jonka toiminnan motiivina ei ole pelkästään oman edun tavoittelu vaan toiminta kestää henkilöstön, asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja yhteiskunnan kriittisenkin tarkastelun. Lisäksi toiminnalla on merkittävä alueellinen tai valtakunnallinen vaikutus. Ponsse tunnetaan yrityksenä, jonka missiona on yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa tuottaa kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Yhtiö tunnetaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti eettisenä ja luotettavana toimijana, kertoi Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki palkintojenjakotilaisuudessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Palkintolautakunta korosti valinnassaan pyyteetöntä työtä, mitä Ponsse Oyj:n omistajat ovat tehneet paitsi yritystoiminnassaan, myös tukiessaan maaseutualueen eläväisyyttä sekä pohjoissuomalaista kulttuuria.  Kansainväliseksi viestiyritykseksi kasvaneen perheyhtiön juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla. 

Palkintolautakuntaan kuuluvat Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja, Oulun Yliopiston rehtori, edellisvuoden palkinnonsaaja ja järjestävien organisaatioiden edustajat. Palkinnon myöntää Oulun Kauppaklubi ja Oulun Eteläinen Rotaryklubi, ja sen vastaanotti Ponsse Oyj:n talousjohtaja Petri Härkönen. Kiertopalkinto, tervavene lasivitriinissä, on seuraavan vuoden ajan esillä Ponssen Vieremän tehtaan aulassa.