Kuljetus

Rengasliikkeessä luja usko tulevaisuuteen

Autoalalla ei viime aikoina ole juuri nähty uusien toimitilojen avajaisia mutta poikkeuksiakin toki on. Point S ketjuun kuuluva Jyväskylän toimipiste on avannut Seppälänkankaalle uudet tilat raskaalle kalustolle.  Uusi läpiajettava asennushalli mahdollistaa nopeat rengasasennukset kaiken kokoisille raskaan kaluston yhdistelmille

Point –S rengasliike tuli Jyväskylään neljä vuotta sitten ostettuaan Gummisepät Oy:n liiketoiminnan. Tuona aikana myynti on kasvanut, uutta henkilökuntaa palkattu ja muutenkin toimintaa on terävöitetty.

- Kasvuvauhtimme Jyväskylässä on ollut positiivinen yllätys. Lähes viikoittain olemme saaneet raskaiden renkaiden myyntiin ja huoltoon liittyviä tarjouspyyntöjä. Ilman kunnollisia huolto- ja korjaamopalveluja olemme olleet kuitenkin ulkona noista tarjouskisoista. Niinpä ryhdyimme vakavasti miettimään laajennusta ja kun vuokraisäntämme suhtautui asiaan positiivisesti, niin loppujen lopuksi rakentamispäätös oli helppo tehdä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Keski- Suomessa on vankka raskaankaluston autokanta eli yli 7 000 ajoneuvoa. Kun tuohon määrään lisätään kaikki työkoneet ja traktorit niin kyllä täällä palveltavia riittää, sanoo toimitusjohtaja Ville Ruokanen

Renkaita jo kolmannessa polvessa

Jyväskylässä toimivan Point-S rengasliikkeen takaa löytyy Lapin Kumi Oy. Samaan aikaan kun Jyväskylässä vietetään laajennettujen tilojen avajaisia niin Lapin Kumi Oy täyttää 70 vuotta. Toimitusjohtaja Ville Ruokanen edustaa yhtiössä jo kolmatta polvea, sillä Lapin Kumin Oy perustaja, Veikko Keskiruokanen, on Villen isoisä.

- Olemme renkaan valmistajista riippumaton yhtiö. Pyrimme löytämään asiakkaallemme aina kulloiseenkin tilanteeseen ja käyttötarkoitukseen parhaan mahdollisen ratkaisun. Ja jollain tapaa olemme siinä onnistuneetkin, kun yrityksellämme on ikää 70 vuotta.  Huonolla palvelulla ja huonoilla tuotteilla ei pysytä hengissä noin pitkää aikaa.

- Yhtiön kasvun ja koko toiminnan kannalta on ollut tärkeää, että liityimme Point-S ketjuun 2008. Maailman suurin rengasketju tarjoaa loistavat suorat kontaktit mm. Euroopan tukkureiden varastoon.  Osan renkaista hankimme suoraan konttitoimituksina maailmalta ja osa tulee rengasvalmistajien Suomen tai Pohjoismaiden varastosta, selvittää Ville Ruokanen

Pohjoisen pojat uivat vastavirtaan

Kun monet autoalalla toimivat huoltoyritykset ovat vähentäneet henkilökuntaa ja pienentäneet entisestään varastoja pohjoisen pojat ovat valinneet päinvastaisen strategian. ”Kumilaiset” uskovat että mittavat investoinnit yhdistyneenä henkilökunnan määrän kasvattamisen kanssa parantavat entisestään palvelukykyä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Pyrimme pitämään harvinaisetkin rengaskoot varastossamme. Kuljetusalalla kilpailu on kovaa eikä kalustoa ole varaa seisottaa. Renkaat pitää saada auton alle nopeasti.  Nopeat toimitukset ovat kaiken A ja O. Tämän vuoksi rakensimme vuosi sitten Rovaniemelle Suomen nykyaikaisimman Bandag-pinoittamon, joka paransi toimituskykyämme merkittävästi.

Lapin Kumi Oy toimii seitsemällä paikkakunnalla ja työllistää vakituisesti 88 työntekijää. Renkaanvaihtosesonkeina yhtiön palveluksessa on yli 140 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli 2016 23.8 milj. Euroa.