Ajankohtaista

Tamtronilta uusi puutavaranosturivaaka

Tamtron julkaisi huhtikuussa uuden sukupolven puutavaravaa’an, One Timberin. Tekniikka on uusittu täysin niin näytön kuin punnitusanturinkin osalta. Suunnittelussa ja toteutuksessa on pyritty huomioimaan eri osapuolten toiveet sekä toimialan ja käytön haasteet. Lopputuloksena markkinoille syntyy moderni, entistä tarkempi vaaka, joka palvelee käyttäjiään luotettavasti ja toimintavarmasti. 

One Timber -puutavaravaa’assa tekniikka ja käytettävyys toimivat saumattomasti yhdessä. Vaa’assa on uuden sukupolven Tamtron One –kosketusnäyttö ja innovatiivinen venymäliuska-anturi. Punnitusanturi perustuu venymäliuskatekniikkaan, joten anturissa ei ole kitkaa aiheuttavia liikkuvia osia tai hydrauliikkaa, joka vaikuttaisi punnitustulokseen. Näin poistetaan mahdollisuus, että tuloksessa näkyisivät esimerkiksi erilaiset käyttötavat. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Punnitustarkkuus on ykkösjuttu – sen pitää olla hiottu huippuunsa, eikä käyttäjän kädenjälki saa vaikuttaa tarkkuuteen. One Timber on äärimmäisen tarkka, ja se mahdollistaa optimoidun kuorman tekemisen kaikissa olosuhteissa, Tamtronin tuotepäällikkö Harri Pentinniemi kertoo.  

Pentinniemi kehuu myös uutta One-näyttöä.

- Aiemman näytön tekniikka, design ja ohjelmisto olivat tulleet tiensä päähän, ja ne uudistettiin nyt kokonaan. Myös käyttäjiltä oli tullut toiveita monipuolisemmista toiminnoista, mutta samalla yksinkertaisemmasta näkymästä. Uuden käyttöliittymän suunnitteluun otettiinkin mukaan suunnittelutoimisto, ja sen selkeyteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Myös näytön kestävyyttä eri ympäristöolosuhteissa lisättiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Saumaton integraatio lisää läpinäkyvyyttä 

One Timber on yhteydessä internetiin: vaaka lähettää dataa vuorokauden ympäri langattomasti pilvipalvelu One Cloudiin, josta on mahdollista tehdä integraatioita asiakkaan omiin järjestelmiin. Pilvipalvelulla ja reaaliaikaisella tiedonsiirrolla punnitustulokset siirtyvät välittömästi asiakkaalle, ja myös tilaukset voidaan lähettää suoraan vaakaan, paikantaa kuormauspaikka ja tarkastella tehtyjä töitä verkossa. 

Tamtronin kotimaan myyntipäällikkö Juhana Ruupansalon mukaan tämä lisää erityisesti eri toimijoiden välistä läpinäkyvyyttä. Samalla inhimillisen virheen mahdollisuudet poistuvat ja työ on joustavampaa, kun manuaalinen lukujen kirjaaminen jää pois. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Punnitusanturi on lopulta pieni osa, mutta sillä on suuri merkitys siihen, miten toimijat rakentavat luottamusta toisiinsa ja koko toimintaprosessiin, kaupankäyntiin ja liiketoimintaan, kertoo Ruupansalo. 

Lisäksi internet-yhteys mahdollistaa asiakkaille nopean tuotetuen ja diagnostiikan sekä päivitykset etäyhteyden kautta. Tämä lisää erityisesti työskentelyn joustavuutta ja vaivattomuutta, kun töitä voidaan jatkaa keskeytyksettä. 

Testiasiakkailta positiivista palautetta 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

One Timber on ihanteellinen erityisesti vaativaan käyttöön ja jatkuvaan kuormaukseen. Testiasiakkailla se on ollut käytössä nyt reilun vuoden. Ruupansalon mukaan asiakkailta on tullut erittäin hyvää palautetta etenkin vaa’an kestävyydestä, laadusta ja käytettävyydestä.   Tamtronin etuna on vuosikymmenten aikana kertynyt kokemus punnitusratkaisujen tuottamisesta, joten tuotteet on saatu hiottua huippuunsa. Yritys on ollut nosturivalmistajien ja kuljetusyrittäjien kumppani jo pitkään, ja tunnemme hyvin alan toiveet ja haasteet. Myös One Timberin kehitystyössä haluttiin hakea pitkällä ajanjaksolla käyttökokemuksia eri tilanteissa ja erilaisilla käyttäjillä aktiivisesti, ja se näkyy nyt onnistuneessa lopputuloksessa, Ruupansalo summaa.