Ajankohtaista

Kesla tuo markkinoille KESLA-harvennuskourien uuden sukupolven

Täysin uudet KESLA 19RH-III ja 21RH-III -harvesterikourat edustavat markkinoiden viimeisintä teknologiaa niin rakenteen, materiaalien kuin toiminnan osalta. Uusilla malleilla Kesla vahvistaa asemaansa markkinoiden johtavana alustakoneriippumattomana hakkuupäävalmistajana.

Modulaarisuus mahdollistaa optimoinnin erilaisiin olosuhteisiin

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudet 19RH-III ja 21RH-III -mallit voidaan modulaarisen rakenteensa ansiosta optimoida helposti toimimaan hyvin erilaisissa olosuhteissa, eri puulajeilla ja erilaisissa alustakoneissa.

- Strategiamme markkinoiden johtavana alustakoneriippumattomana hakkuupäävalmistajana ohjaa meitä kehittämään tuotteita niin, että ne toimivat optimaalisesti useimpien alustakoneiden hydraulijärjestelmien ja ohjausjärjestelmien kanssa, toteaa puunkorjuu-liiketoiminnan johtaja Mika Tahvanainen.

- Juuri tämä tekee Keslasta ylivertaisen kumppanin kaivinkoneharvestereiden rakentajille sekä niille harvesterivalmistajille, joiden tuotteistosta omat hakkuupäät puuttuvat.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Entistä järeämpi rakenne myös harvennuskouriin

Uutuusmallien runkomoduulit koneistetaan yhtenä kappaleena hitsauskokoonpanon jälkeen, ja kouran liikkuvissa osissa, kuten syöttörullien varsissa ja karsintaterissä käytetään paljon valuosia. Näin päästään rakenteiden mittatarkkuudessa uudelle tasolle, mikä entisestään jatkaa KESLA-kourien pitkäksi tunnettua rakenteellista kestoikää ja parantaa käyttöominaisuuksia.

Rullanvarsien, karsintaterien ja tiltin nivelten akselit ja laakeroinnit vastaavat järeydeltään kilpailijoiden kokoluokkaa suurempia kouria, joten uusien kourien mekaaninen kestävyys on huipputasoa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Runkorakenteen ja hydrauliikan osalta uutuusmallit pohjautuvat pitkälti samoihin ratkaisuihin kuin KESLA-malliston järeän pään mallit 27 -30RH-II, jotka on todettu luotettaviksi ja kestäviksi työkoneiksi ympäri maailman. Tuloksena onkin koko- ja painoluokassaan markkinoiden todennäköisesti ainoa koura, joka kestää myös erittäin vaativassa eukalyptuksen ja akaasian kuorintakäytössä.

Kiitosta luotettavuudesta ja alhaisesta energiankulutuksesta

Paitsi tehokkuudesta, uudet kouramallit ovat saaneet erityiskiitosta myös luotettavuudesta ja alhaisesta energiankulutuksesta. Luotettavuudessa avaintekijänä on uusi rakenne, jonka ansiosta kouran sylinterit letkuineen on saatu suojattua erinomaisesti huollettavuuden kärsimättä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Energiankulutuksessa merkittäviä tekijöitä ovat avara hydrauliikka ja Keslan ainutlaatuinen progressiivinen rullageometria, jonka ansiosta puun syötön kitkat saadaan minimoitua.

Huolella testatut kourat

Koska tavoitteet nyt markkinoille tuotujen kourien teho/paino-suhteen osalta ovat olleet korkealla, on kourien nollasarjaa testattu poikkeuksellisen pitkään sekä plantaasikäytössä kuorinnassa trooppisilla alueilla että harvennushakkuilla kotimaassa, useissa eri tyyppisissä alustakoneissa. Mukana testauksessa on ollut myös markkinoiden merkittävimpiä plantaaseja hallinnoivia metsäyhtiöitä, jotka toteuttivat tarkkaa seurantaa testien aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

KESLA 19RH-III on 3-teräinen, yhdellä takakarsimaterällä varustettu harvesterikoura, jonka lähtöpaino on 680 kg. Lyhyt kolmiteräinen malli on tehokas mutkaistenkin puiden käsittelyssä, ja soveltuu hiukan kevyemmän painonsa ansiosta alustakoneisiin, joissa kouran valinta on painokriittinen. 4-teräisen, kahdella takakarsimaterällä varustetun 21RH-III:n lähtöpaino on 720 kg. Neliteräinen malli on parhaimmillaan hieman järeämpien ja suorempien puiden käsittelyssä. Varustelut vaikuttavat luonnollisesti kokonaispainoon. Molempien mallien syöttörullien maksimiaukeama on 42 cm ja suurin kertasahausläpimitta 54 cm.

Kourat soveltuvat ensi- ja myöhempiin harvennuksiin sekä lyhytkiertoisten eukalyptus- ja akaasiaplantaasien puunkorjuuseen, kuorivana tai ilman kuorintaa.

KESLA 19RH-III ja 21RH-III ensiesittely tapahtuu huhtikuussa 2020. Uutuusmallien asiakastoimitukset alkavat kesän 2020 aikana.