Metsäkoneurakointi

Kesla tuo markkinoille erityisesti traktorikäyttöön suunnitellun harvesterikouran

Täysin uusi KESLA 14RH on Keslan malliston pienin harvesterikoura. Koostaan huolimatta siinä on hyödynnetty isojen harvesterikourien teknologiaa, rakenneratkaisuja ja valmistusosaamista. Uudella mallilla Kesla vahvistaa asemaansa markkinoiden johtavana alustakoneriippumattona hakkuupäävalmistajana.

Uusi KESLA 14RH sopii asennettavaksi traktoreihin, harvennushakkuukoneisiin tai enintään noin viiden tonnin kaivureihin. Pienessä kourassa on panostettu selkeyteen ja yksinkertaisuuteen, sekä hyvään hyötysuhteeseen.

Suuremmista KESLA-hakkuupäistä poiketen 14RH-kourassa on sovellettu perinteistä sivulta puristavaa syöttörullageometriaa, jonka etuina ovat erittäin yksinkertainen rakenne, keveys ja tehokkuus pieniläpimittaisten puiden syötössä. Valitusta vetomoottoreiden koosta riippuen koura vaatii ainoastaan 120-150 l/min öljyntuoton, joten se soveltuu hyvin nykyaikaisten traktoreiden hydrauliikalle. Keslalla on tarjolla myös harvesterikäyttöön optimoitu PTO-lisähydrauliikkapaketti, jonka etuna lisätuoton lisäksi on hakkuupään eriyttäminen omaan hydrauliikkapiiriinsä, mikä tuo tehoa nosturin käyttöön hakkuun aikana. Lisähydrauliikkapaketin ansiosta myös kombi-käyttö on helppoa, kun harvesterikouran, puomiston letkupaketin ja pumppuvarustuksen voi irrottaa koneesta siististi letkuja avaamatta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

KESLA 14RH:ssa kolme karsintaterää, mikä yhdessä kouran lyhyen runkopituuden kanssa tekee siitä erityisen ketterän ja tehokkaan myös mutkaisten ja oksaisten puiden käsittelyyn. Takaterän ansiosta myös kuusen tyvet karsiutuvat puhtaaksi. KESLA 14RH hydrauliikan ratkaisut ja komponenttivalinnat ja perustuvat pitkälti suurempiin, kovaan ammattikäyttöön tehtyihin KESLA hakkuupäihin ja niistä saatuun pitkään kokemukseen. Kouran kokoluokkaan nähden järeä ja erittäin tehokas 18 cc moottorilla toimiva sahalaite on tuttu Keslan SH-sarjan sykeharvestereista. Kourassa on vahva kaksisylinterinen tiltti, jonka ansiosta puun kaato on aina hallittua ja turvallista. Parhaimmillaan KESLA 14RH on alle 25cm läpimittaisessa puustossa.

- Keslan raskaan sarjan ammattilaiskourista saatua pitkää kokemusta ja osaamista soveltamalla on saatu aikaan todellinen ensiharvennusten tehopakkaus, toteaa liiketoimintajohtaja Mika Tahvanainen. 14RH tuo käyttäjille tehoa ja ominaisuuksia, joita ei tässä koko- ja painoluokassa ole ennen nähty, Tahvanainen jatkaa.

Kestävyyttä ja huollettavuutta

Kouran huollettavuus on erinomainen. Suojakannet aukeavat kokonaan, joten huoltokohteisiin on helppo päästä käsiksi. Varaosien saatavuus ja hallinta ovat olleet huomion kohteena jo suunnitteluvaiheessa, mm. kaikki toimilaitteet on toteutettu käyttäen samanlaista sylinteriä. Akselit ovat kouran kokoluokka huomioiden järeitä ja lämpökäsiteltyjä, jolloin niiden samoin kuin laakerien käyttöikä on pitkä. Karsintaterät on karkaistu, kuten isommissakin kourissa.

Koura painaa kaikkineen noin 400 kg.

Kattava varustelu traktorin harvesterikäyttöön

KESLA-traktorivarustemallistosta löytyy useita sopivia kuormainmalleja traktorin harvesterivarusteluun. KESLA 314-, 305- ja 316-mallit ovat varusteltavissa niin hydrauliikan kuin ohjauksen suhteenkin harvesterikäyttöön sopiviksi. Traktoreiden harvesterivarustelu onkin yleistynyt viime vuosina.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Traktoriharvesteri sopii erinomaisesti harvennuksille, kertoo traktorivarusteiden liiketoimintajohtaja Janne Sinkkonen. – Traktori alustakoneena ei ole kaikissa olosuhteissa erikoiskoneen veroinen lähinnä maasto-ominaisuuksiensa puolesta, mutta monissa tapauksissa sen hankintaa puoltaa monikäyttöisyys.